Home , Avrupa , Nürnberg’te Kaypakkaya ve Beşler anıldı

Nürnberg’te Kaypakkaya ve Beşler anıldı

‘Kır çiçeklerini hangi rüzgar dağıtırsa dagıtsın, düştükleri yerde yeniden çoğalırlır’

NÜRNBERG | 09 – 05 – 2011 | Mayıs’ta şehit düşen Deniz, Yusuf, Hüseyin, İbrahim Kaypakkaya, Diyarbakır’da dörtler ve Dersim’de 5 kadın halk savaşçısı şahsında tüm devrimciler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Dersim’de kış üssünde, göçük altında kalarak ölümsüzleşen beş Kızıl Karanfile ise özel vurgu yapıldı. Yaşanan kaza sonucu şehit düşen beşler için TKP/ML Merkez Komite’sinin yaptığı yazılı açıklama okundu. Sonrasında, beşler anısına hazırlanmış sinevizyon gösterildi.

Atılım okuru Çiçek Otlu’nun Gülizar Özkan ve Derya Aras için kaleme aldığı ‘Damarlarım damarlarınıza bağlı’ başlıklı yazının okunması esnasında duygulu anlar yaşandı.

Anmada konuşma yapan Partizan temsilcisi ‘Kaypakkaya’nın siyasal öngörüleri bugün daha da doğrulanmaktadır. 72’de devletin siyasal karakterini ve kemalizmi faşizm olarak tespit eden, Kürt ulusal meselesinde doğru tutum alarak çığır açan Kaypakkaya yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor’ dedi. 12 Haziran seçimlerinde Kürt hareketinin bağımsız adaylarını destekeleme kararı aldıklarını açıklayan temsilci, seçimlerde izlenecek taktiğin parlementoyu kutsama anlamına gelmediğini, hiçbir mücadele biçimini ret etmeyeceklerini, ancak Kürt meselesinin parlementoda çözüleceğini beklemenin yanıltıcı olduğuna vurgu yaptı.

Partizan temsilcisi, giderek azgınlaşan ve tırmandırılan Türk milliyetçiliğine ve sosyal şovenizme karşı Kürt ulusunun demokratik hak arama mücadelesinin yanında olmanın doğru olduğunu, bu bağlamda seçimlerde devrimci, tutarlı adayların desteklenmesi gerektiğini açıkladı. Temsilci son olarak gerçek kurtuluşun işçi sınıfı ve emekçilerin birleşik devrimci mücadelesiyle olacağının altını çizdi.

Konuşma hakkının katılımcılara verildiği bölümde ise SDP, Atılım, Halkın Günlüğü ve Yek-Kom taraftarlarının katılım ve katkılarıyla canlı siyasal tartışmalar yapıldı, karşılıklı eğitimin bir arenası olarak olumlu bir işlev gördü.

Nürnberg’te düzenlenen anmaya 40 kişi katıldı.