Anasayfa , Avrupa , Nürnberg’te Halk Toplantısı Yapıldı

Nürnberg’te Halk Toplantısı Yapıldı

NURNBERG|26.10.2020| Münih Komünistler Davası olarak bilinen davadan yıllarca hapis yatmış üç devrimci ile halk toplantısı gerçekleştirildi.
Erhan Aktürk, Haydar Bern ve Müslüm Elma ile gerçekleştirilen toplantı pandemi koşullarının zorluklarına rağmen oldukça ilgi uyandırdı. Yerli ve göçmen bir çok kurum temsilcisinin katıldığı toplantı yaklaşık olarak iki saat sürdü.

ATİF Nürnberg derneğinin organizesiyle gerçekleştirilen etkinlik Devrim ve Sosyalizm davasında ölen tüm devrimciler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.
Dava sürecindeki etkinliklerden derlenen bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Moderatörün, her üç konuşmacıya ayrı ayrı sorduğu birer soruyla etkinlik devam etti.

Kısaca: Müslüm Elma;Avrupa’da göçmen kökenli devrimcilerin, tutuklanıp yargılanmalarının nedenlerini iyi kavramak gerekiyor diyerek sınıf mücadelesinin önemine ve sokakların mücadeledeki tayin edici rolüne değindi.

Haydar Bern; Hapishanelerde uygulanan ağır tecrit ve izolasyon işkencesine rağmen On arkadaşında direnerek başı dik çıktığını söyledi.Erhan Aktürk ise birleşik mücadelenin önemine ve aciliyetine dikkat çekerek, Soma ve Ermenek maden işçilerinin direnişiyle Ortadoğu Halklarının direnişinin birleştirilip, faşizme karşı geniş bir direniş cephesi yaratmak gerektiğini söyledi.
Davanın avukatlarından Manfred Horner ve Yunus Ziyal etkinlik ve dava süreci için kısaca birer konuşma yaptılar.
Yerli ve göçmen bir çok katılımcının soruları ve yorumlarıyla etkinlik, karşılıklı birer sohbet havasına büründü.
Her üç konuşmacı, son olarak, Nürnberg devrimci-demokrat kamuoyuna tüm dava boyunca dayanışmalarından dolayı teşekkür ettiler.
Birlik Mücadele Zafer ! sloganıyla etkinlik sona erdi.