Anasayfa , Avrupa , Nürnberg’te Ebru Timtik Anması

Nürnberg’te Ebru Timtik Anması

NÜRNBERG | 29.08.2020 | Adil yargılanma talebiyle başladığı Ölüm Orucu’nun 238. gününde hayatını kaybeden devrimci avukat Ebru Timtik için Nürnberg’de bugün bir anma gerçekleştirildi.

Ebru Timtik şahsında tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla anmaya başlandı. Ebru’nun sınıf mücadelesinde, zulme ve sömürüye karşı direnen emekçi halklar safında yer almasının anlamı ve önemine ilişkin bilgilendirme yapıldı. Soma’da katledilen işçilerin, şiddete maruz kalan kadınların, hapishanelerdeki devrimcilerin, emekden yana olan bir çok insanın gönüllü avukatlığını yaptığı ve devrimci bir avukat olduğu açıklandı.

Kurumlar adına yapılan konuşmalarla anma devam etti.

Partizan adına yapılan konuşma özeleştiriyle başladı. Nürnberg’de devrimci avukat Ebru Timtik’in direnişi için bir etkinlik yapamamanın özeleştirisini yapan Partizan temsilcisi birleşik mücadelenin önemine ve aciliyetine ilişkin açıklama yaptı. Sonrasında, Sosyalist Kadınlar Birliği, çeşitli Alevi Kurumlarından temsilciler, Halk Meclisi ve Bir-Kar temsilcisi anmada konuşma yaptılar. Ortak mücadelenin Nürnberg’de acil bir ihtiyaç olduğu yapılan konuşmalarda dile getirildi.

Ebru Timtik Ölümsüzdür!” sloganıyla anma sona erdi.