Anasayfa , Avrupa , Avrupa’da Taksim direnişine destek Eylemleri

Avrupa’da Taksim direnişine destek Eylemleri

Basel 1

LONDRA |04-06-2013 | Günlerdir Taksim’de yaşanan faşist saldırılara karşı İngiltere’nin başkenti Londra’dada dayanışma eylemi yapıldı. 1 haziran günü Hyde Park’ta toplanan eylemciler buradan Trafalgar Meydanı’na yürüyüş yaptılar. Yürüyüş yapılmasına polis tarafından izin verilmemesine rağmen kitle ara sokaklardan Trafalgar Meydanı’na ulaştı.

Sık Sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza”,”Faşist Devlet Hesap Verecek”,’Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganlarını atan kitle ingilizce pankart ve dövizler taşıdı. Yapılan eyleme aralarında Partizan’ında bulunduğu bir çok grup katıldı. Eylemcilerden bir kısmının meydanda kaldığı belirtilirken 2 haziran Pazar günüde Taksim’e destek eylemi için saat 12’de buluşulacağı bilgisiverildi.

Taksim Direnişine desteğe devam edildi

2 haziran günüde Trafalgar Meyadanında toplanan göstericiler, burada yapılmakta olan İsrail Devletinin 65. yıl kutlamalarından ötürü polis tarafından Başbakanlık önüne yönlendirildi. Başbakanlık önüne sloganlar ve pankartlarla yürüyen kitle 4 saatten fazla burada kaldı ve eyleme devam etti.

taksim_destek_5

Burada İngiliz sendika ve parti temsilcileride destek konuşmaları yaptılar. Trafalgar Meydanının boşalmasından sonra kitle tekrardan başbakanlık önünden yürüyüşe geçti.Alana girerken katil israil devleti sloganlarla protesto edildi. Trafalgar Meydanında da bir süre eylem devam ettirildi. Eylem boyunca sık sık sloganlar atıldı ve ingilizce olarak hazırlanan bildiri okundu.

Tohum Kültür Merkezi‘de üzerinde “77’den 13’e Taksim’e Selam Direnişe Devam” yazan bir pankartla alanda yerini aldı. Partizanda bayraklarıyla alandaydı. Ayrıca GİK-DER,DAY-MER,YÇKM,Halk Cephesi,TEB,EL-COM ve İAKM Cemevi‘de alandaydı. Alanda Türk bayraklarıyla bulunanlarda vardı. Faşistlerde 3 hilalli simgeleriyle alanda olmak isteyince Partizan kitlesi bunlara müdahale etti.

Eylemler Devam Edecek

Taksim Eylemiyle Dayanışma komitesi eylemlere devam etme kararı aldı. 3 ve 4 Haziran günleride Trafalgar Meydanında eylemler yapıldı. 8 Haziran Cumartesi gününe kadar devam edecek eylemlerde Cumartesş günü Trafalgar Meydanından Parlamentoya yürüyüş düzenlenecek…

 

 

Nürnberg’de Taksim direnişine destek yürüyüşü

nürnberg taksim dayanisma 2

NÜRNBERG |04-06-2013 | Organizesini Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformunun yaptığı, Taksim direnişiyle dayanışmak  için  coşkulu  ve  kitlesel  bir destek yürüyüşü gerçekleştirildi. Lorenz Kirche`de MLPD nin her hafta düzenlediği Montagsdemo nun  ardından, Taksim ve Türkiyenin dört bir yanında  AKP hükümetinin baskıcı ve faşizan politikalarına karsı  ayağa kalkan, direnen Türkiye Halklarının sesine ses katmak,direnişlerini selamlamak için yapılan yürüyüşe, yağmurlu havaya rağmen 1000 civarında kitle katıldı.Yürüyüş boyunca “Türkiye faşizme mezar olacak” “Faşizme karsı omuz omuza” “Her yer Taksim,her yer Direniş” “Tayyip Istifa” Kürdistan faşizme mezar olacak” “Yaşasın Halkların Kardeşliği” gibi sloganlar coşkulu ve kitlesel şekilde  hep bir ağızdan haykırıldı.

Partizan , ATiF, AKM,AGİF, DİDF,YEK-KOM,KOM-KAR, SYKP ve değişik kesimlerden kitlenin katıldığı Lorenzkirche önünde  başlayan  ve  Plärer meydanında  biten  yürüyüşte,  Yürüyüşü düzenleyen kurumların temsilcileri   konuşmalar yaptılar.

 

 

Cenevre Taksim Gezi Parkı direnişini selamladı

484845_10151657613088919_1030656735_nCENEVRE |04-06-2013 |İstanbul’dan başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan direnişi selamlamak için İsviçre’nin Cenevre şehrinde, sendikaların ekonomik yaptırımlara tepki olarak organize ettiği Birleşmiş Milletler önündeki eyleme biz de katılarak Taksim Gezi Parkı direnişini selamladık ve faşist saldırları kınadık.
 İTİF, YDG ve Partizan imzalı “Yalnız değilsin İstanbul”, “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş” yazılı Fransızca ve Türkçe dövizlerimiz alandaki insanlardan olumlu tepkiler aldı.
Ulm`de Demokratik güçbirliğinden Taksimle dayanışma 
IMG-20130603-WA0002ULM |04-06-2013 |Ulm demokratik güçbirliği tarafından çarşı merkezinde düzenlenen protesto mitingine değişik çevrelerden yüzlerce kişi katıldı. Mitingde, AKP hükümetini ve Devlet terörünü protesto eden sloganlar atıldı.

nürnberg taksim dayanisma 1nürnberg taksim dayanisma 3

 

 

Dortmund`da Taksim Direnişi ile Dayanışma  Mitingi

dortmund 1DORTMUND  |04-06-2013 |Dortmund’un en işlek caddesinde, her pazartesi günü MLPD tarafından düzenlenen Monntags Demo’nun ardından, faşist TC Devletinin kolluk güçlerinin Türkiye’nin dört bir tarafında estirdiği Faşizm lanetlendi , Taksim ve diğer illerde sürdürülen Direnişler sahiplenildi.

Taksim Gezi Parkı ile başlayan daha sonra dört bir yana yayılan direnişleri sahiplenmek ve estirilen Devlet terörüne, AKP’nin faşist ve baskıcı politikalarına karşı Almanya’nın Dortmund şehrinde bir miting düzenlendi. Aralarında Partizan taraftarlarınında yer aldığı ve kısa bir zamanda yaklaşık 2000 civarında kitle toplandı. Gerçekleşen Monntags Demo’da çeşitli konuşmacılar Türkiye’de yaşanan dirernişlere ve Polisin baskılarına değinildi. Miting alanından ATİK tarafından çıkarılan bildirilerde yoğun bir şekilde dağıtıldı.

dortmundKısa sürede kalabalıklaşan kitle Monntags Demo’yu sonladırıp toplanma yerinin yetersiz gelemesi vesilesiyle miting alanını deştirdi. Partizan ve ATiK  taraftarlarının yanı sıra AGİF, DİDF ve değişik kesimlerden kitle vardı. Miting sırasında Direnişleri sahiplenen ve Türkiye’de terörü lanetleyen konuşmalar yapıldı. Çok sayıda Partizan bayraklarının olması kitle tarafından ilgi gördü. Kitle sık sık, Faşizme Karşı Omuz Omuza, Her Yer Taksim Her Yer Direniş, Hoch Die İnternatıonale Solidarität sloganları atıldı. Yaklaşık 1-1,5 saat süren mitingin ardından kitle dağıldı.

 

 

Den Haag şehirinde Taksim’le dayanışma mitingi!

IMG_0035DEN HAAG | 03 – 06 – 2013 | Hollanda’nın Den Haag şehrin’de 1 haziran cumartesi günü bir dayanışma mitingi düzenlendi.
Sosyal medya aracıyla bir araya gelen grup saat 15.00’de alanda toplamaya basladı.

Mitingin başlamasıyla TGB’liler ve devrimci demokrat ınsanlar arasında tartışmalar yaşandı. Partizan ve HTIF taraftarlarının atılan ırkçı, faşist sloganlara karşı aktif tavır sergilemesiyle, ESP ve halkın günlüğü ve yürüyüş okurları gibi, devrimci demokrat katılımcılar bir araya geldi. Slogan ve konuşmalarla bu faşist tutum mahkum edildi. Mitingde devrimci sloganlar ön planda tutularak kitle yönlendirildi.

IMG_0031Faşizme karşı omuz omuza’, ’Direne direne kazanacağız’, ’İnsanlık onuru işkenceyi yenecek’, ’Anaların öfkesi katilleri boğacak’ gibi bir çok slogan atılırken, kitle bu sloganlara eşlik etti. Aynı zamanda TGB’liler türk milli marşı söylemek isterken, devrimci ve demokrat kesim buna izin vermedi ve ’çav bella’ marşı hep birlikte söylendi. Marşa,türk bayrakları ile katılanlarda eşlik etmeye başladılar.

 

 

 

Vorarlberg Taksim Direnişini Selamladı!

Bild 4BREGENZ | 03-06-2013 | AKP’ nin faşizan uygulamalarına karşı günlerdir Taksim’ de süren eylemleri desteklemek amaçlı Avusturya’ nın Vorarlberg eyaletinin Bregenz şehrinde 2 Haziran günü bir yürüyüş gerçekleşmiştir. 2000 civarında kişinin katıldığı yürüyüş, katılım anlamında da uzunca yıllardır görülmeyen bir potansiyel yakalamıştır.

Taksim Gezi Parkı’ na yönelik İstanbul’ dan başlayarak Türkiye’ nin dört bir yanına yayılan eylemlikler AKP’nin yine alışılagelmiş saldırısına maruz kalmıştır. Biber gazı, tazyikli su vb yöntemlerle halka saldıran kolluk güçleri, ülkeyi adeta bir savaş alanına çevirmiştir. En ufak bir demokratik talebe, hak alma mücadelesine tahhammülü olmayan egemenler gerçek yüzlerini yeniden apaçık bir şekilde ortaya sermişlerdir. Ülkenin dört bir yanında büyüyen direnişler, Avrupa’ nın birçok şehrinde de yansımasını bularak destek görmüştür. Bu hedefle Avusturya’ nın Vorarlberg eyaletinde çalışmalarını yürüten Tohum Gençlik ve Kültür Merkezi, Vorarlberg Alevi derneği, Bodensee Alevi Dernekleri Platformu, Sozialistische Jugend, KPÖ ve yine çevredeki kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan görüşmeler sonucunda bir yürüyüş kararı alınarak oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde geniş bir kitle ertesi gün gerçekleşen yürüyüşe mobilize edilmiştir.

Saat 16.00’ da Bregenz büyük park alanında başlayan yürüyüş TC Konsolosluğuna kadar devam etmiştir. Tüm yürüyüş süresi boyunca oldukça coşkulu geçen yürüyüşte ‘Heryer Taksim- Heryer Direniş’, ‘ Direne direne kazanacağız’, Faşizme karşı omuz omuza’ vb sloganlar susmak bilmemiştir. Konsolosluğun önünde yapılan konuşmanın ardından eylem sonlandırılmıştır.

 

 

Taksim direnişi Hollanda’nın Rotterdam şehirinde sahiplenildi

IMG_0050Rotterdam | 03 – 06 – 2013 | Faşist T.C. Devletinin AKP eliyle Taksim’de estirdiği devlet terörünü lanetlemek için 2 Haziran’da Rotterdam’da bir miting düzenlendi. Sosyal medya üzerinden haberleşmeyle düzenlenen miting ”Her yer Taksim, Her yer direniş” sloganlarıyla başladı.

300’e yakın kitlenin katıldığı eylemde ”Faşizme karşı omuz omuza”, ”Kahroslun faşizm, yaşasın mücadelemiz”, ”Kimyasal Tayyip”, ”AKP halka hesap verecek”, ”Her yer Taksim, Her yer direniş” sloganları atıldı. Mitingde HTİF yönetim kurulundan bir arkadaş Taksim direnişiyle ilgili ATİK’in bildirisini okudu.Miting Ciao bella marşını hepbirlikte söylenerek sonuçlandırıldı.

IMG_0053

 

 

 

 

 

Hamburg: Her Yer Direniş, Her Yer Taksim!

taksim_gezi_hamburg_eylem1_HAMBURG |03-06-2013 | Günlerdir Taksim Gezi Parkı’nda direnişte olan insanlara yönelik azgınca yapılan polis saldırısı Avrupa’da da protestolarla karşılanıyor.

Avrupa’nın bir çok kentinde çeşitli şekillerde bir araya gelen insanlar, demokratik kitle örgütleri, devrimci örgütler,Taksim Gezi Parkı’nda yaşamlarını ortaya koyarak direnenlere destek eylemlilikleri örgütlüyorlar.

Bu eylemlerden biri de Hamburg’ta gerçekleştirildi.

İlk başta duyarlı ilerici, demokrat insanlar tarafından sosyal medya üzerinde Gezi Parkı’ndaki azgın saldırıyı protesto etmek için Sternschanze S Bahn durağında toplanma çağrısıyla başlayan süreç, daha sonra Demokratik Güç Birliği platformu bileşenlerinin bir araya gelmelisye oluşturulan komite tarafından yönetilmeye başlandı.

Saat 17’de Sternschanze “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş” sloganıyla toplanan kitle, en önde “Sivas, Roboski, Taksim. Katil Devlet Hesap Verecek” ATİF imzalı pankartla yürüyüşe geçti.

“Faşizme Karşı Omuz Omuza, Katil Devlet Hesap Verecek, Her Yer Taksim, Her Yer Direniş, Selam Selam Taksime Bin Selam, Direne Direne Kazanacağız” gibi sloganların coşkuyla atıldığı yürüyüşte bazı kesimlerin Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılmış olmaları zaman zaman gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Yoğun katılımın olduğu yürüyüş Türk konsolosluğu önünde yapılan konuşmalar ve Grup Cemre’nin müzik dinletisiyle bitirildi.

Yürüyüşe Demokratik Güç Birliği Platformu bileşenleriyle birlikte, Halk Cephesi ve Bir-Kar ve Avrupa Karaabalılar Derneği gibi kurumlar da katılım sağladı.

 

Fransa Lyon’dan Taksim’e destek 

IMG_3914LYON |03-06-2013 |Hafta başından bu yana Gezi Parkı’nın yıkılmasına, doğa katliamından başka bir şey olmayan asırlık çınarların kesilmesine, yerine AVM’nin kurulmasına; kısacası alanın rant uğruna tahrip edilmesine karşı çıkanlara destek olmak için Avrupa’daki ilerici-devrimci kurumlar eş zamanlı önemli merkezi şehirlerde dayanışma eylemleri gerçekleştirdiler. 

Aralarında , ATİK, , FUAF, Belleville PSKM’nin bulunduğu platformun çağrısıyla, Fransa’nin Lyon şehrinde toplanan yüzlerce kisi sloganlar atarak eylem gerçekleştirdiler. Eyleme Fransız Maoist’leri de destek verdi. Taksim direnişini selamladı. AKP hükümetinin uygulamalarını protesto eden kitle, Fransızca ve Türkçe sloganlar atarak, devlet terörünü teşhir ettiler. Siyasi kurumlar ve kitle örgütleri adına yapılan konuşmalardan sonra, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Faşizme karşı, omuz omuza”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarıyla, eylem sonlandırıldı.Eylemin başından sonuna kadar Kemalistlerin sürekli eylemi provoke etmeleri ise devrimciler tarafından boşa düşürüldü.

(ATİK Lyon Komitesi)

 

 

Viyana’da  Taksim  Direnişi  ile Dayanışma  Yürüyüşü Gerçekleştirildi!

dortmund 1VİYANA | 02 – 06 – 2013 | Taksim Gezi parkında başlayan ve sonrası  Türkiye’nin  bir çok şehrine güçlenerek yayılan direniş,  ülkenin sınırlarını aşarak devam ediyor.  Taksimi  halka yasaklama ve sermayeye peşkeş çekmek amaçlı geliştirilen AKP projesine karşı geliştirilen direniş dalgası ile hak ettiği cevabı bulmuştur. Her zaman olduğu gibi halkın en meşru ve demokratik  girişimlerine TC kolluk güçlerince azgınca saldırılıyor.

Yurt Dışında bir çok ülke ve alanlarda yapıldığı gibi, Taksimde direnen halkımızla dayanışmak  amaçlı 01.06.2013 tarihinde Viyana’da da bir yürüyüş gerçekleştirildi. Kısa dönemde sosyal medya ve DKÖ  üzerinden insanlar haberdar edilerek hazırlanan yürüyüş binlerce AKP karşıtı insanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Saat  16:00 sularında toplanmaya başlayan kitle sloganları güçlü haykırmaya başladılar. Türkçe ve almanca  sloganlar hep bir agızdan atılıyordu. ATİGF  aktifistlerinin toplu bir şekilde ve sloganlar atarak alana girmeleri coşku ve heycanı  doruğuna çıkardı. Megafon, bildiri vb. hazırlıklarıyla gelen aktifistler bildirileri dağıtıktan sonra, ATİGF adına  konuşma yaptılar.

Saat 18:00 de kortejler oluşturularak yürüyüşe geçildi. Yine yol boyunca sloganlar hiç durmamaksızın haykırıldı, marşlar söylendi.  ‘’Faşizme karşı omuz omuza, Direnişe devam Taksime Selam,  Her yer direniş, her yer Taksim’’  vb. atılan sloganlar arasındaydı.

Reesel Park’ da başlayan yürüyüş  Stadpark’a kadar sürdü. Alanda yapılan konuşma, Şiir ve sloganlarla etkinlik sonlandırıldı.

 

 

Berlin’de binlerce kişi İstanbul’la dayanışma kararlılığı gösterdi.

Bild 4BERLIN |02-06-2013 |Tüm Avrupa’da olduğu gibi Berlin’de de İstanbul Gezi Parkı’nda faşist devletin dümenindeki AKP hükümetinin vahşeti şiddetle ve nefretle kınadı. Akşam saat 17:00’de Kreuzberg’de başlayan yürüyüş, binlerin gür haykırışları, “Tayyip İstifa”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, “Kahrolsun Faşizm” gibi geniş yelpazeye yayılan sloganları ile gene başladığı yere geri dönerek sona erdi.
Bizlerin ATİF pankartı ve bolca ATİF bayrakları ile katıldığımız yürüyüş, en yalıtılmış kesimi bile birkaç saat içinde içine çekmesi açısından son derece anlamlıydı. Zira yürüyüş çok kısa süre içinde duyurulmuş ve her türlü hazırlıktan yoksun olarak yapılmıştı. Öyle ki yürüyüş boyunca ses cihazı bile yoktu. Ama buna karşın kitleler avazı çıktığı kadar AKP ve Tayyip iktidarına yönelik öfkelerini dile getirmekten yorulmadılar.
Bizler bol miktarda ATİK’in konuya ilişkin bildirilerini dağıtarak, bizimle birlikte saf tutan Alman arkadaşlarımızla faşizmi ve güncel olayı protesto eden sloganlar atarak yürüyüşün ön saflarında yerimizi yerimizi aldık. Katılımımız kitleseldi. Kitle son derece duyarlıydı. Yıllar yılı AKP hükümetine karşı biriken yanıcı maddeyi tutuşturmada Gezi Parkı olayı nasıl ki büyük bir kıvılcım olduysa, Berlin’de üst üste yapılan miting ve yürüyüşler de bu biriken öfkenin apaçık dışa vurumuydu. Şimdiye dek hiç yürüyüşe katılmamış olanların bile alanları doldurması anlamlıydı.
Bizler BEDEP ve Yürüyüşçülerle birlikte blok halinde önde diğer Türk bayraklılıar, Dersim Cemaatı vb., arkalarda yerlerini almışlardı. Yer yer Türk bayrağı taşıyanlarla sorunlar yaşandı.
Yürüyüşe Kürt ulusal güçlerin hiç mi hiç destek vermemesi ve alanda bile yer almaması bir çok kişi tarafından eleştirilen en temel konulardan biriydi.
Berlin Türkiyeli İşçiler Derneği-ATİF

 

Strazburg da Taksim direnişinin sesine ses katıldı.

IMG_0014STRAZBURG |02-06-2013 |İstanbul’da başlayan ve Türkiye’nin her yerinde gelişmeye başlayan Gezi Parkı direniş eylemleri Avrupa’dan da destek bulmaya başladı. Fransa’nın Strazburg şehrinde 1 Haziran Cumartesi günü saat 14’te, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kitle, sloganlar ve açıklamalarla direnişçilerine sesine ses oldu.

Karl Marx’ın “Kapitalizm, gölgesini satamadığı ağacı keser” sözü ve “Taksim Direnişiyle Dayanışma” alt sloganlı pankart ve çeşitli dövizlerin açıldığı eylemde sık sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza!”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”, “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş” ve bir çok slogan atıldı.

Fransızca, İngilizce ve Türkçe “Kahrolsun Türkiye’deki Faşist Düzen”, “İstanbul Yalnız Değildir”, “Korkak Medya”, “Taksim Bizim, Direniş Bizim” vb. dövizlerin taşındığı eylemde çeşitli kurum temsilcileri konuşmalar yaptılar. 400 civarı kitlenin katıldığı direnişe destek eyleminde ATİK temsilcisi de bir konuşma yaptı. Temsilci konuşmasında; saldırıların, müdahalelerin artarak büyümesine ve şiddetlenmesine rağmen direnişin de büyüdüğüne vurgu yaparak bizlerin de bu direnişe kayıtsız kalmayarak, bu direnişin sesi kulağı olarak geliştirmemiz gerektiğini söyledi.

Yaklaşık iki buçuk saat süren eylemin sonunda üniversite öğrencileri direnişi destek amaçlı şarkılar ve marşlar seslendirdi.

 

Innsbruck’ta Sokaklarda Tek Ses: Her Yer Taksim!(Yenilendi)

DSC_0031Innsbruck |02 – 06 – 2013| Taksim’de çevreci gençlere yapılan saldırının AKP’nin temsil ettiği faşizme karşı bir ayaklanmaya dönüştüğü ve her sınıf ve halk katmanından destek bulduğu şu anda Avusturya’nın Innsbruck şehrinde de yapılan yürüyüş ve açıklamayla Taksim’de halka karşı başlatılan polis saldırısı ve bu konuda burjuva medyanın sürdürdüğü karartma politikası protesto edilirken şu anda İstanbul’da direnişte olanlara destek yollandı.

Saat 13:00’da Innsbruck Anti-Fa (Anti Faşist) örgütlenmesinin hazırladığı yürüyüşte durum açıklanarak bu eylemde Taksim’de faşizme karşı direnenlere destek yürüyüşü yapılması konuşuldu. Bunun üstüne yürüyüşe gelen ve pek çoğu Demokratik Güç Birliği Platformu’nun birleşeni olan ATİGF (Demokratik Göçmenler Derneği ve Yıldız Kültür ve Spor Derneği), ADHK, Jenbach Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kufstein Alevi Dernneği, Halk Cephesi, DIDIF, Tirol Alevi Derneği ve diğer DKÖ’ler Metropol sineması karşısındaki parkta toplandı. Burada Almanca olarak Anti-Fa temsilcileri her yerde faşizme karşı mücadelenin önemli olduğunu belirtirken ayrıca şu anda Taksim’de direnişte olan tüm faşizm karşıtlarını selamladıklarını ve eylemlerinin destekçisi olduklarını söylediler.

Daha sonrasından Türkçe ve yürüyüş sonunda da Almanca olarak yapılan açıklamada Taksim’de çevrecilere karşı yapılan ve niyet sınırını çoktan geçen bu polis saldırısının aslında AKP hükümetinin sözde teröre karşı değil,tüm halka karşı savaştığının göstergesi olduğu söylendi. Türkiye’de devletin ötekileştirdiği Alevi ve Kürtlere yönelik sözde açılım politikalarının boş çıktığı, devletin sürekli olarak ilerici, demokrat, devrimci-demokrat ve yurtsever her kesime saldırıya geçtiğini, bunda bardağı taşıran son damlanın Taksim’deki çevreci gösteriye saldırması olduğunu ve bunun artık AKP hükümetine karşı bir halk ayaklanmasına dönüştüğü söylendi. Bugüne kadar tüm faşist yönetimlerin tarihin çöplüğünde olduğunun altını çizen açıklamada, efendisi olan ABD’nin ikazlarına rağmen bu baskı durumunu bu derece tırmandıran AKP’nin de aynı çöplüğe gideceği günün yakın olduğu söylendi.

Yürüyüş boyunca “Faşizme karşı omuz omuza”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız”, “Her yer Taksim, her yer direniş” gibi sloganlarının atılmasının yanı sıra “Faşizme karşı her yer Taksim” ve “Faşizme karşı omuz omuza” yazılı pankartlar taşındı ve Almanca propaganda konuşmları yapıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren eylem Dreiheiligen caddesine varıldığında son buldu.

04.06.2013 Tarihinde  İnnsbruck Carşı Merkezinde Büyük bir Miting düzenlendi. Yaklaşık 1000 Kişinin katıldığı Miting oldukca coşkuluydu.

 

DSC_0097

DSC_0095DSC_0035DSC_0071

 

 

 

 

 

ZÜRİH’TE  BİNLERCE YÜREK TAKSİM’İ SELAMLADI!ÜRİH’TE  BİNLERCE YÜREK TAKSİM’İ SELAMLADI!

Basel 2ISVICRE| 01 – 06 – 2013 |Faişt TC Devletinin Taksim alanında estirdiği devlet terörünü lanetlemek için 01 Haziran Tarihinde İsviçre’nin Zürih ve Basel şehrinde binlerce kitle, Her Yer Direniş, Her Yer Taksim! Sloganıyla direnişi sahiplendi.

Faşist AKP hükümetinin Taksim alanında estirdiği devlet terörünü lanetlemek ve Taksimdeki kararlı direniş iradesini selamlmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe katılan 1500 civarındaki kitle devlet terörüne tepkilerini gösterdiler. Türkiyeli devrimci-demokratik kurumlar ve göçmen kurumları (İTİF, İGİF, İDHF, Halk Cephesi, SYKP)`in yanı sıra, kimi spor klüp taraftarları (Çarsı Grubu, Ultra-Aslanlar..vb.) ile kendilerini ulusalcı olarak gören kimi çevreler ve katliama tepki duyan kitlelerin kendiliğinden katılımıyla gerçeklesen yürüyüş, polis izni olmaksızın Zürih Hauptbahnhof`unun içinde bir araya gelinerek oradan yürüyüşe geçildi.

Yürüyüş kortejinin önüne hazırladığımız „ÜBERALL TAKSIM

,ÜBERALL WIDERSTAND- ITIF-IGIF“ ortak pankartla geçerek kendiliğinden organize olan etkinliğe yön verilmiştir.

Bahnhof`un içinde hazırladığımız bildiriyi okuyarak devamında yürüyüşe başladık. Yürüyüş güzergahını kendi inisiyatifimizle belirleyerek yol boyunca „Faşizme Karsı Omuz Omuza,Kahrolsun Faşist Diktatörlük, Her Yer Taksim, Her Yer Direniş, Faşizme Karşı Omuz Omuza,  Hoch Die Internationale Solidarität, Yaşasın Halkların Kardeşliği..vb.  sloganlar gür ve hic susmaksızın bitim noktasına kadar atılarak öfkelerini ifade ettiler. Helvetiaplatz`a gelindiğinde almanca olarak hazırladığımız  bildiri bir kez daha okunduktan sonra, İTİF ve İGİF adına  bir arkadaş kitleye hitaben Türkçe konuşma yaparak, faşist saldırıyı kınamış ve direnişi selamlayan bir konuşma gerçekleştirdikten sonra slogan ve halaylarla etkinlik sonlandırılmıştır.

BASEL

Basel 1Zürih 1Basel şehrinde 09 haziranda sonuclanacak olan yeni ilticacılar yasasına karşı ve Taksim’le dayanışma mitingi yapıldı!

Saat 14.00 başlayan 09 haziran iltica yasalarına hayır

yürüyüş   kurumların katılımıyla birlikte Claraplatz’an start

aldı.

09 Haziran da sonuçlanacak olan, yeni sertleştirilmiş iltica yasasını prtotesto etmek için 500 yakın bir kitle ile yürüyüş gerçekleştirildi. İTİF ve İGİF tarafından “09 Haziran da oyunuzu hayır olsun!” sloganlı kamuoyuna yaptığı açıklama kapsamında, İTİF olarak flamalarımızla yerimizi aldık.

Bir buçuk saat süren yürüyüş bitirilmesinden sonra, saat 15.30 Claraplatz’a başlanacak Taksim’le dayanışma mitingine geçildi.

Yaklaşık 2000 yakın kitlenin katıldığı Taksim dayanışma mitingi, yerli ve göçmen demokratik kurumların yanı sıra Devrimci kurumlardan Partizan’da eylemde yer aldılar.

İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) olarak Almanca ve Türkçe bildi
rileri, flamalarımızla yürüyüşte yerimizi aldık.

Türkiye’de kentsel dönüşümün bir parcası olarak insanların güçlü bir öfkesiyle; Evini başına yıkanlara, kendisini sadakaya muhtaç edenlere, sefil bir yaşamı sefahat diye sunanlara karşı daha son sözünün söylenmediğini, verilen mücadelenin daha bitmediğini, İstanbul başta olmak üzere ülkemizin onlarca şehrinde sokaklara, meydanlara taşarak haykıranlara Basel’de selamlandı.

Kitlenin coşkusu ve öfkesi bir arada olup hep birlikte slogan ve marşlarla dayanışma yürüyüşü bitirildi.

 

Stuttgart`da Taksim direnişi ile dayanışma 

stt5STUTTGART |02-06-2013 |Faşist Türk Devletinin günlerdir Taksim Meydanında halka uyguladığı faşist teröre karşı halkın haklı direnişine destek amaçlı dünyanın birçok yerinde destek eylemleri düzenleniyor.
Bu eylemlerden biride cumartesi günü Stuttgart´ta gerçekleştirildi. Stuttgart Schlossplatz meydanında yaklasık 3 bin kisi biraraya geldi. Alevi derneği ve Tgb nin aynı  saatte aynı  yerde cagrı yapması  üzerine demokratik kurumlar Stuttgart Demokratik Güç Birligi Platformu pankartı acarak  pankart ardında toplanmaya basladı.Yürüyüsun  başlaması ardından diğer grupla arasına mesafe koyarak  tüm Türkiyeli demokratik kurumlar platform pankartı  arkasında ortak sloganlar atarak yürüyüşe geçti.
Oldukca canlı olan kortej yürüyüş boyunca Taksim direnisini selamlayan sloganlar atarken hep bir agızdan marşlar söylendi.Devrimci dayanışmanın güzel bi örneği sergilenirken yürüyüş  faşizme karşı omuz omuza sloganlarıyla bitirildi.
stt3stt2

.

 

 

 

Taksim saldırısı Hollanda’da protesto edildi

IMG_0016AMSTERDAM | 01 – 06 – 2013 | AKP iktidarının Taksim Gezi Parkında direnen halka yönelik saldırısı Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da protesto edildi. AKP iktidarının polisiyle, tomalarıyla, gazlı saldırısıyla halka yönelik gerçekleştirdiği vahşi saldırıyı protesto etmek için sosyal medya üzerinden bir miting organize edildi. Amsterdam’ın Beursplein’inde 300 kişilik bir kitle toplandı. ”Faşizme karşı omuz omuza”, ”Kimyasal Tayip”, ”Tayip istifa, Hükümet istifa” v.b. sloganlarla devam eden miting saat 21:00 de sona erdi.

Bizler de Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu (HTİF) ve Yeni Demokrat Gençlik (YDG) olarak bayraklarımızla, sloganlarımızla mitinge katıldık.Ciao bella marşını söyleyerek mitingi sonlandırdık.

 

IMG_0009IMG_0018IMG_0014

 

 

 

 

 

AKP Faşizmine Karşı Günlerdir Türkiye‘nin birçok İllerinde süren Eylemler Duisburg’da Selamlandı

duisb 5DUiSBURG |02-06-2013 |AKP Faşizmine Karşı Günlerdir Türkiye‘nin birçok İllerinde süren Eylemler Duisburg’da Selamlandı , AKP Faşizmi ve Polis’in Saldırıları Lanetlendi İşçi sınıfı ve emekçilere saldırılarını azgınca ve fütursuzca sürdüren AKP Hükümetinin İstanbul Taksim’deki Gezi Parkına yönelik saldırısına bir yanıtta Duisburg’dan geldi. Kısa sürede bir araya gelen devrimci-demokrat kurumlar karar alarak bir Miting düzenledi. Alış-Veriş Merkezlerinin bulunduğu şehir merkezindeki en kalabalık cadde de ve Forum’un önünde olması nedeniyle Mitinge Alman halkından yoğun ilgi vardı. Taksim’le başlayarak ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan TC: Polisi’nin faşist saldırını protesto ederek Türkiye’de süren direnişe olan dayanışmalarını bir kez daha gösterdiler. 100-150 civarında bir kitlenin katıldığı eylemde sık sık Almanca ve Türkçe‚‘Her Yer Taksim, Her Yer Direniş,  Faşizme Karşı Omuz Omuza sloganları atıldı. ATİK‘ in yanı sıra ÖDP, AGİF, MLPD, ADHK taraftarları miting’de yer aldı. ATİF taraftarlarının Taksim direnişini sahiplenen  bir pankart 


Polis’in gelip eylem hakkında bilgi aldıktan sonra bir kenara çekilerek seyretti. Eylem olaysız sona erdi.
hazırlayarak miting‘de yer aldı. Eylem‘in ani gelişmesinden dolayı ve aynı gün iki ATİK taraftarının düğünün olması ve arkadaşlarımızın düğün salonuna gitmeden önce miting alanına gelerek eyleme katılmaları mitingin en güzel yanlarından birisi idi.  Davul zurnayla birlikte gelen gelin ve damatla birlikte halaya durup Istanbul Taksim’deki saldırıyı birlikte protesto ettiler.

1 saati aşkın süren eylemde ATİK’in çıkarmış olduğu bildiriler dağıtılarak, almanca ve türkçe konuşmalar yapılıp, Taksim’deki ve Türkiye’nin diğer ıllerinde hala sürmekte olan direnişlere destek sunuldu.

duisb 4duisb 3duisb 2