Home , Avrupa , Nürnberg’de Kobaneyle Dayanışma Yürüyüşü

Nürnberg’de Kobaneyle Dayanışma Yürüyüşü

3094979026NÜRNBERG |02-11-2014| 1 Kasım günü Nürnberg 1 Mayıslardan sonra en kalabalık yürüyüşlerden birine tanıklık etti. Emperyalizmin Ortadoğu’da Kobane üzerinden hayata geçirmek istediği oyunları teşhir etmek, onların taşeronu IŞID cinayet şebekesini kınamak ve Kobane halkıyla dayanışmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe 3 bin civarında insan katıldı.

Kürt Özgürlük Hareketi aktivistlerinden, Güneyli ve Rojavalı Kürtlere, Türkiyeli devrimcilerden, sosyalistlere, komünistlere, Alman antifa gruplardan devrimci ya da sol gruplara kadar her kesimden insanların ve örgütlerin katıldığı yürüyüş oldukça canlı ve coşkulu geçti.

Yürüyüş boyunca “Bıji Berxwedana Kobane”, “Bıji YPG-YPJ”, “Hoch die Internationale Solidarität”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı. Plärrer’da bir miting yapılarak yürüyüşü örgütleyen kurumlar adına konuşmalar yapıldı.

Yürüyüşe çağrıcı örgütler şunlardı: AGİF Nürnberg, AKM Cemevi Nürnberg, Antifaschistische Linke Fürth (ALF), Antifaschistisches Aktionsbündnis Nürnberg (AAB), Auf der Suche Nürnberg (AdS), ATİF Nürnberg, Erlanger Linke, Gruppo diffuso Erlangen, Jugendantifa Fürth (JAF), KO- Organisation Nürnberg: Initiative für die Kurdische Einheit, Marion Padua (Stadträtin der Linken Liste Nürnberg), Medya Volkshaus, NAV-DEM – Demokratisches Gesellschaftszentrum der KurdInnen in Deutschland, Nawend – Kurdisches Kulturzentrum Nürnberg, Radikale Linke Nürnberg (IL), SDAJ NÜrnberg, Sozialforum Fürth, SYKP -Sosyalist Yeniden Kurulus Partisi , YXK – Verband der Studierenden aus Kurdistan.