Home , Avrupa , Nürnberg’de Irkçılara Geçit Yok

Nürnberg’de Irkçılara Geçit Yok

Irkçı Alternatif Parti’nin (AfD) Cumartesi günü Nürnberg şehir merkezinde gerçekleştirdiği mitingi ırkçılık karşıtları tarafından protesto edildi. İlk protesto mitingi saat 10:00’da Kornmarkt’ta sendikaların oluşturduğu „Nürnberg hält zusammen“ tarafından gerçekleştirildi. Mitinge 1000 civarından insan katıldı. Bu sırada polisin agresif ve saldırgan tavırları dikkat çekti.

Nürnberg belediye başkanı Ulrich Maly’nin de bir konuşma yaptığı mitingde Yeşiller’den Stefan Mletzko konuşmasında aşırı sağcı gruplara karşı yeterince önlem alınmadığı konusunda korkularını dile getirdi.

AfD’nin mitinginde ise faşist söylemleriyle tanınan Björn Höcke yaptığı konuşmada ekonomik çıkmazı, işsizlik ve barınma sorunlarını ve gelecek korkularını dile getirerek bu sorunların Almanya’nın yabancılar ve mülteciler politikasına bağlayarak mültecileri hedef gösterdi. Ekonomik ve sosyal tüm olumsuzlukların kaynağının göçmen nüfusun varlığında gerektiğini belirterek ırkçı faşist yüzünü bir kez daha sergiledi.

İkinci protesto mitingi ise anti faşist grupların gerçekleştirdiği miting oldu. Saat 11:00’de Hallplatz’da başlayan mitinge 300’den fazla insan katıldı.

Aynı gün saat 14:00’de Rathenauplatz’da ırkçı Pegida’nın mitingi ve polis kordonu eşliğinde yürüyüşü vardı. Sabahki AfD’yi protesto mitingine katılan kurum ve bireyler öğleden sonra da Pegidacıları protesto ve konuşturmama eylemini gerçekleştirdi.