Anasayfa , Avrupa , Nürnberg’de Etkinlikler Devam Ediyor

Nürnberg’de Etkinlikler Devam Ediyor

NÜRNBERG |06.04.2017| Nürnberg’de faaliyetlerini sürdüren Dialog der Kulturen derneği bünyesinde etkinlikler devam ediyor. Hayır çalışmalarını sürdüren dernek faaliyetlerine devam ediyor.

Nürnberg’te yayın yapan  Radio Z, bir dernek üyesini konuk ederek bir saatlik “Neden HAYIR?” programı yaptı. Haftada iki defa stand çalışmasına katılan üyeler sandık başında da görevlerini yetine getirmeye çalışıyor.

Hamburg da gerçeklesecek G20 zirvesine karşi yapılacak etkinliklere hazırlık çalışmalarına katılım sağlanıyor. Bu hazırlıklar diğer kitle örgütleri ile ortaklaşa ele alınıyor. Bir dernek temsilcisi; “Emperyalist-kapitalizme karşı yerli ve göçmen demokratik kitle örgütleriyle ortaklaşa bir durus koymak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” sözlerine yer verdi.
Her ayın ilk haftasında kahvaltı ve kahvaltıdan sonra yapılan kitap tanıtımı sürekliliği devam ettiriliyor. Fahri Erdinç’in Acı Lokma isimli kitabı bir üye tarafından tanıtıldı. Kitaptan bölümler okuyan dernek üyesinin okuduğu bir bölüm cumhuriyet dönemine ışık tutar nitelikte.
Şapka giymeyi reddeden saatçi Ali, M.Kemal’in yanına çağrılır. Kemal; “sen benim şapkamı al ben senin” der. Saatçi Ali şöyle der “Paşam kafa aynı kafa olduktan sonra ha fes giymişiz ha şapka ne fark eder? Sen yanlış yerden başladın galiba.” Kemal; “götürün bunu!” diye bağırır.