Home , Haberler , Tek Tipe Hayır Eylemi

Tek Tipe Hayır Eylemi

Türkiye|12.09.2017|Gebze Hapishanesi önünde tek tip elbise uygulamasını protesto etmek isteyen TDİ (Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi) üyelerinin eylemi yasaklandı. Yasağa rağmen açıklama yapan TDI üyeleri, „Tek tip faşizmdir, izin vermeyeceğiz“ dedi.

Hapishane çevresini ablukaya alan polis, eyleme katılmak isteyenlere GBT kontrolü ve keyfi üst araması dayatmasında bulundu.

Yasağa rağmen hapishane önünde basın açıklaması yapıldı. TDİ adına açıklama yapan Abdülmelik Yalçın, „Tek tip faşizmdir, izin vermeyeceğiz“ dedi. Engellemelere, tehditlere ve yasaklara rağmen Gebze Hapishanesi önünde eylemlerini gerçekleştirdiklerini belirten Yalçın, „Tek tip dayatmasını 12 Eylül darbesinde devrimci tutsaklar nasıl yırtıp attılarsa şimdide aynısını yapacaklardır. Bizler de bu engelleme ve yasaklarla yılmayacağız. Tutsak aileleri, arkadaşları ve yoldaşları olarak, Galatasaray Meydanında, Bakırköy Hapishanesinde eylemlilikler yaptığımız gibi bugün burada da tutsakların sesi olmayı sürdürüyoruz. Sürdüreceğiz“ diye konuştu. (etha)