Home , Haberler , NÜRNBERG’DE YILMAZ GÜNEY ANMASI

NÜRNBERG’DE YILMAZ GÜNEY ANMASI

Nürnberg|15.10.2023| Devrimci sanatçı Yılmaz Güney ölümünün 39. Yılında Nürnberg’de yoldaşları ve dostları tarafından bir kez daha anıldı.

ATİF-Dialog der Kulturen Derneği tarafından organize edilen etkinlik yaklaşık olarak beş saat sürdü. Açılış ve saygı duruşundan sonra Yılmaz Güney’in hayatı ve mücadelesi hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Kadir İnanır ve Nur Sürer gibi sinemanın değerli emektarların Yılmaz Güney ile dayanışmak için geceye gönderdiği videolu mesaj kitle tarafından coşkuyla karşılandı.

Gecenin konuşmacı konuklarından biri olan, 1979 yılında Toptaşı cezaevinde Yılmaz Güney ile birlikte hapis yatan, HDP eski parti meclisi üyesi Turgut Öker, Yeşil Sol Parti’nin genel kurul çalışmalarından dolayı geceye katılamadığı için yazılı bir mesaj gönderdi. ATİF Temsilcisi Almanca ve Türkçe yaptığı konuşmalarda Avrupa’da ve dünya genelinde yaşanan bölgesel savaşlara ve bu savaşların yol açtığı mülteci akımlarına değindi. Emperyalizmin baskılarına karşı tutunmanın tek aracı olarak örgütlenmenin zorunluluğuna değinen temsilci göçmenleri ATİF saflarında örgütlenmeye çağırdı.

MLPD, Dersim İnşa Kongresi ve Yeni Demokratik Gençlik adına gecede konuşmalar yapıldı. DKP, MLPD, DİK,YDG, AGİF ve PARTİZAN gecede stant açtılar. Gecede sahne alan sanatçılar iyi bir performans göstererek kitleyle iyi bir iletişim kurdular. Dersim’in acılarını ve sevinçlerini sazıyla sözüyle dile getiren müzisyen Hasan Sağlam, Nürnberg Alevi Kültür Merkezi’nde yıllardır birlikte müzik yapan Kerim ve Daimi ikilisi, her zaman umutlarımızı yeşerten Grup Umuda Haykırış ve son yıllarda geniş kitlelere ulaşan sanatçı Hasan Ali Sezer türkü ve klamlarıyla Yılmaz Güney’e selam gönderip geleceğe haykırdılar.

Aynı gün başka etkinliklerin olmasına rağmen kitlesel bir katılımın olduğu gecede; „Faşizme karşı omuz omuza“, „Yaşasın Rojava Direnişi“ vb. sloganlar atılıp halaylar çekildi. Her sene olduğu gibi kolektif bir şekilde örgütlenen gece, kolektif bir ruhla sona erdi.