Anasayfa , Avrupa , Nürnberg Yeni Kadın üyesi Alev Aydın anıldı

Nürnberg Yeni Kadın üyesi Alev Aydın anıldı

NÜRNBERG |03.02.2018| 14 Ocak günü hayata veda eden Yeni Kadın üyesi Alev Aydın için ATİF’e bağlı Dialog der Kulturen derneği tarafından bir anma gerçekleştirildi. Devrim şehitleri için saygı duruşuyla başlayan anmada ilk olarak ATİK Konseyi ve Yeni Kadın’ın mesajı okundu. Mesajda şöyle denildi: “Sevgili Alev; Seni güneşe uğurlayalı üç hafta oldu. Alışamadık yokluğuna, alışmayacağız da… Bu erken yolculuk seni tanıyan herkesi çok üzdü.  Ancak biliyoruz ki; bu bir ayrılık değil. Veda hiç değil. Çünkü sen emekçi, herkesi kucaklayabilen sevecenliğinle ve dürüstlüğünle hep bizimle birlikte olacaksın.

Her derneğe gelişimizde, her mahkeme ziyaretlerinde, her yürüyüşte, etkinlikte sen hep yanı başımızda olacaksın.

Zor günlerden geçiyoruz güzel insan. Ortadoğu başta olmak üzere emperyalistler kendi çıkar politikaları için dünyayı kan gölüne çevirdiler. Bu politikaların engelsiz hayat bulması içinse, ezilenlere yönelik müthiş bir saldırı var. Ama bir taraftan işçi sınıfı, öbür taraftan akademisyenler, gazeteciler, öğrenciler, diğer taraftan kadınlar, LGBTİ+ lar herkes gücü oranında bir karşı duruş sergilemeye çalışıyor. İlericiler, devrimciler, demokrat, yurtseverler iki haftadır sokakları mesken eyledi savaşa karşı bir duruş sergileyebilmek için. Kısacası zor günlerden geçiyoruz. Ama kan gölünün, zulmün ortasında kızıl karanfiller de açıyor can dostumuz. Yani en çok birbirimize ihtiyaç duyduğumuz, en çok omuz omuza, kol kola, can cana olmamız gereken günlerden geçerken çıktın sen bu zamansız yolculuğa.

Ama Sefagül yoldaşımızın da dediği gibi; “Gidenin değil, duvak – düğün gelenin yolcusuyuz”. O nedenledir ki sen hep bizimle olacaksın. Seni unutmayacağız sevgili yoldaşımız, güzel yürekli insan. Rahat uyu…

Sonsuzluğa çok ama çok erken uğurladığımız Alev Aydın yoldaşımızın ailesinin ve Nürnberg Dialog der Kulturen Derneği üyesi yoldaşlarımızın acısını paylaşıyor, ailesine ve tüm yoldaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.  Işıklar yoldaşın olsun güzel yürekli yoldaş…”

Ardından Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) adına da bir mesaj okundu.