Home , Avrupa , NSU’nun baş sanığı ilk defa konuştu
Beate Zschaepe
Beate Zschaepe

NSU’nun baş sanığı ilk defa konuştu

Almanya’da, sekizi Türk 10 kişiyi öldüren NSU hakkındaki davanın baş sanığı Beate Zschaepe, Münih Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 2.5 yılın ardından ilk kez ifade veriyor.

Beate Zschaepe

Beate Zschaepe

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre, Zschaepe’nin avukatı aracılığı ile okunan yazılı ifadesinde cinayetlere suç ortaklığı yaptığı iddialarını reddetti ve cinayetleri işlendikten sonra öğrendiğini söyledi.

Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın kendisine 2000 yılında birkaç ay önce bir cinayet işledikleri konusunu açtıklarını, Nürnberg’de bir Türk’ü öldürdüklerini söylediklerini kaydeden Zschaepe, „Eylemleri Böhnhardt ve Mundlos’un işlediğini sonradan öğrendim, bana daha önce bilgi vermediler“ diye konuştu.

‚TÜM KURBANLAR VE AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM‘

Kendisini ‚insan hayatına hiç önem vermeyen iki erkekle yaşarken bulduğunu‘ kaydeden Zschaepe, „Mundlos ve Böhnhardt’ın işlediği suçlar nedeniyle tüm kurbanlar ve ailelerinden içtenlikle özür diliyorum“ dedi.

„12 cinayet ve iki bombalı saldırıyı engelleyemediğim için ahlaki açıdan suçlu hissediyorum“ diyen Zschaepe, bu kadar uzun bir sürede polise gitmemesine gerekçe olarak ‚Mundlos ve Böhnhardt’ın kendisini öldürebilecek olması‘ ve ‚Böhnhardt’ı kaybetme korkusu’nu gösterdi.

‚POLİSİ SİLAHI İÇİN ÖLDÜRDÜLER‘

Zschaepe ifadesiyle, bugüne dek nedeni bilinemeyen polis cinayeti de açıklığa kavuştu. Zschaepe, „Mundlos ve Böhnhardt kendi silahlarından memnun değillerdi. Polis memuru Michele Kiesewetter ve yanındaki memuru görev silahları için öldürmek istediler. Bu on cinayetin nedenini sorduğumda bana bu inanılmaz yanıtı verdiler“ dedi.

Almanya’da, 2000 ile 2007 yılları arasında sekizi Türkiye kökenli ve biri Yunan olmak üzere toplam 10 kişinin öldürülmesinde ve çok sayıda soygunda, NSU’nun varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

Örgüt üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011’de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, iki ismin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

Kaynak: http://tr.sputniknews.com