Anasayfa , Avrupa , ADGB; ECEVİT PİROĞLUN’A ÖZGÜRLÜK!

ADGB; ECEVİT PİROĞLUN’A ÖZGÜRLÜK!

HABER MERKEZİ|07.06.2023|ADGB tarafından, Sırbistan’da tutsak edilen ve Türkiye’ye iade edilmek istenen Piroğlu için yeni bir açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde;

ECEVİT PİROĞLUN’A ÖZGÜRLÜK!

2021 Haziran ayından beri Sırbistan’da tutsak edilen siyasi Ecevit Piroğlu,Gezi’den Kobene’ye enternasyonalist bir devrimcidir. 2 yıldır Türkiye ile Sırbistan Hükümeti arasında pazarlık konusu edilerek özgürlüğünden mahkum bırakılan Ecevit Piroğlu için artık karar aşamasına gelindi.

Piroğlu’nun tutuklandığı günden bu yana hukuksuz bir şekilde devam eden mahkeme süreçlerinde Ecevit Piroğluna Özgürlük İnisiyatifi ve ADGB olarak müdahil olduk ve bu hukuksuzluğu avrupa ve sesimizin ulaştığıntümülkelerde haykırdık.
Tüm girişimlere rağmen serbest bırakılmayan Ecevit Piroğlu üzerinden, Türkiye Cumhuriyeti ve Sırbistan Hükumeti’nin kirli pazarlıkları devam ediyor. Görülen davalar öncesi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu gibi bir çok bürokrat Sırbistan’a ziyaret gerçekleştirdi ve bu ziyaretlerde Ecevit Piroğlunun özgürlüğü siyasi pazarlıkların bir parçası olurken, şimdi de seçim sonrası intikam naraları atan Faşist Erdoğan için Piroğlu siyasi bir rant oluşturacaktır..

Ecevit Piroğlu davası Avrupada yaşayan politik bireylerin son dönemde maruz kaldığı baskı ve geri iade politikasından bağımsız değildir. Bugün Piroğlu davası politik ilticacılar be öülteciler açısından çok önemli bir durumdadır.

Biz ADGB olarak Piroğlu’nun iadesine karşı bulunduğumuz tüm alanlarda mücadele etmeye ve özgürlüğü için tüm girişlerimleri yaparken sokaklardan sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.Tüm Avrupa demokratik kamu oyunu bu eylemlere destek vermeye çağırıyoruz.