Anasayfa , Avrupa , NRW’de Kobane halkıyla dayanışma eylemleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

NRW’de Kobane halkıyla dayanışma eylemleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

IMG_3874AHM-05-10-2014- Emperyalislerin yerli uşakları olan IŞİD çeteleri,  Kobane’ye saldırısı 20. Günlerde aralıksız devam ediyor. IŞİD çeteleri mazlum Kürt halkına dönük katliam ve zorba yöntemleri tüm şiddetiyle sürüyor. Kobane halkının direnişini sahiplenmek ve Kobane halkının yanında yer almak için, Avrupanın çeşitli alanlarında başlatılan protesto eylemlerinin bir ayağıda NRW’de gerçekleşti. Hazırlanan pilan doğrultusunda bir hafta süresince, NRW bölgesi yoğun eylemliliklerin örgütlendiği bir süreç oldu.

 

1.GÜN: Duisburg tren istasyonun önünde toplanan kitle bir miting gerçekleştirdi. Miting ile birlikte tren garı içerisindede bir süre oturma eylemi yapıldı. Daha sonda kalabalıklaşan kitle şehir merkezine doğru bir yürüyüş yaparak, toplanma alanına gelindi. burada yapılan konuşmalardan sonra eylem sloganlar eşliğinde bitirildi.

 

2.GÜN: Düsseldorf’ta DGB binası önünde binlerce kitlenin katılımıyla, başlatılan yürüyüş parlamento binasına doğru yol aldı. Yürüyüş boyunca atılan sloganlar ve okunan mesajlarla, IŞİD çetelerininin katliamları ve Kobane halkının direnişi kitlelere duyrularak propagandası yapıldı. Ardından toplanma alanına gelindiğinde, yapılan konuşmalardan sonra Düsseldorf havayolları 150 kişilik bir kitleyle işgal edilerek oturma eylemi yapıldı. Ve eylem başarıyla sonuçlandı.

 

3.GÜN: Duisburg’da kadınların yoğunlukta olduğu, kitlesel bir şekilde, Kobane katliamını içeren bir dosya hazırlanarak, SPD, CDU, Yeşiler partisi ve yerel gazeteler gezilerek kamuoyu oluşturmak için hazırlanan dosyalar toplu bir şekilde partilere ve kurumlara verildi.

 

4.GÜN: Köln dom kilisesi önünde bir haftalık kitlesel dönüşümlü açlık gerevi başlatıldı. Başlatılan açlık gerevine, Partizan kitlesi olarak, 25 kişiyle açlık grevine katılım sağlandı. Gün boyunca dağıtılan bildiriler ve yapılan konuşmalarla kitlenin yoğun ilgisiyle karşılandı. Akşam saat 18 00 de ise, dom kilisesinden Heumarkta doğru bir yürüyüş gerçekleşti yapılan yürüyüşe yaklaşık olarak 1000 kişilik bir katılım sağlandı. Yürüşüşten sonra Heumarkta kurulan yatma çadırında ise, akşam ortadoğudaki son gelişmeler üzerine bir panel gerçekleşti panel bittikten sonra ise, gece bir meşallei yürüyüş düzenlendi.

5.GÜN: daha önceden pilanlanarak organizesi yapılan ve açlık grevi bitişinin son gününde, Köln Ebertplatz’da 04.10.2014 (Cumartesi) tarihinde, binlerce kitlenin katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Gerçekleşen yürüyüşe, tüm demokraktik kurum ve partilerde katılarak coşkulu bir şekilde Dom kilisesinin önüne gelindi. Burada çeşitli partilerin miletvekilerinin yaptıkları konuşmalardan sonra Türkiyeli kurular 5’er dakkikalık söz hakı verildi. PARTİZAN, MLKP ve ADHK adına konuşmalar yapılarak. Kobane direnişi selamlandı. Ve kobane halkı için dayanışmanın büyütülmesi mesajları verildi.

Ayrıca NRW bölgesinde yapılan bu eylemlere, PARTİZAN, ATİK , ATİF, YDG ve YENi KADIN olarak eylemlerde hem örgütleyici bir rol üslendi. Hem kitlesel katılım sağlandı. Hemde A-P çalışması yoğun bir şekilde yapıldı. Geride bıraktığımız tüm bu etkinliklerden sonra önümüzdeki süreç içinde, planlanacak olan yeni eylemlerle çalışmalar devam edecektir.