Home , Dünya , „NOT MY PRESİDENT“ diyen ABD Halkı Trump’ın Başkan olmasını Protesto etti!

„NOT MY PRESİDENT“ diyen ABD Halkı Trump’ın Başkan olmasını Protesto etti!

ABD|12.01.2017| ABD halkı, Irkçı ve Saldırgan bir tutum ve politika izleyen Donald Trump‘ın 45.ci ABD Başkanı olmasını yemin töreni sırasında sokaklarda protesto etti.

İzlediği Irkçı, sağ popülist söylem ve politikalar ile ABD Başkanlık seçimini kazandırılan Donald Trump 20 Ocak’ta düzenlenen yemin töreninde ABD’nin 45.ci başkanı olurken, binlerce ABD’li Trump’ın başkanlığını protesto ederek polisle çatıştı. 95 protestocunun ise gözaltına alındığı belirtildi. Aynı zamanda dünyanın birçok ülkelerinde de Trump ve Irkçı politikalara karşı protestolar düzenlendi. Seçim sürecinde Donald Trump‘ın; göçmenlere, siyahilere, müslümanlara  ve çevrecilere karşı izlediği ırkçı ve  saldırgan politikaları ile gündeme gelirken, kitleler tarafından,“Benim Başkanım değil“,“ Faşist bir ABD’ye hayır“ diyerek protesto edildi.

Eski ABD başkanı Obama’dan koltuğu devralırken yapmış olduğu ilk konuşmasında “ Her alanda öncelikli olan Amerikan ailelerinin çıkarı olacaktır“ gibi söylemler ile ırkçı ve sağcı bir politika izleyeceğinin sinyalerini vermiş oldu. “İktidar Washington’dan halka geçti artık“ diyerek kitlelerin yanı başındaki saldırgan politikalarına karşı yürüttüğü eylem ve protestoları görmezden geldi. Aynı zamanda, “Uygar dünyayı birleştirip radikal İslami terörü yeryüzünden bitiriceğiz“ve  İran ve Kuzey Kore’yi hedef alan mesajlarıyla nasıl bir saldırgan politika izleneceğinin ipuçlarını vermiş oldu. İlk icratı olarak, Beyaz Saray’ın internet sitesinden LGBT ve sivil haklar sayfalarının kaldırılması oldu. Ayrıca Trump’ın yapmış olduğu konuşmasında ABD‘nin ve Trump’ın nasıl bir politika ve hat izleyeceğinin de ilk belirtilerinivermiş oldu.İşte Trum’ın konuşmasındaki bazı satırbaşlıkları:

 “Bugünden sonra yeni bir vizyon ülkemizi yönetecek: Önce Amerika. Ülkemizi yeniden yapılandıracağız ve dünyanın kaderine karar vereceğiz.”

“Yalnızca yönetim devir teslimi yapmıyoruz. Yönetimi Washington’dan siz halka geri veriyoruz. Uzun süredir hükümetin ödüllerinden başkentte küçük bir grup faydalanırken bedeli halk ödedi. Washington’dakiler gelişti, ama halk bu refahı paylaşamadı. Siyasiler zenginleşti, ama istihdam azaldı, fabrikalar kapandı. Onların zaferleri, sizin zaferleriniz olmadı.”

“Bunların tamamı değişecek. Bu değişim bugün burada başlıyor. Bu an sizin anınız. Bu sizin kutlamanız. En önemlisi hangi partinin hükümet ettiği değil, hükümetin halk tarafından kontrol edilmesi. 20 Ocak 2017, halkın yeniden bu ulusun yöneticisi olduğu gün olarak hatırlanacak.”

“Ticarette, dış ilişkilerde, her alanda öncelikli olan, Amerikan ailelerinin çıkarı olacak. Amerika hiç olmadığı kadar kazanacak. Yollar, tüneller, demiryolları yapacağız. Ülkemizi Amerikan eli ve işçiliğiyle yeniden inşa edeceğiz. İki kuralımız olacak: Amerikan malı satın al, Amerikalı ile iş yap.”

“Dünya uluslarına iyi niyetle yaklaşacağız. Bunu kendi uluslarına öncelik vermenin tüm ulusların hakkı olduğunu anlayarak yapacağız. Kimseye yaşam biçimimizi dayatmayacağız. Herkesin bizi izlemesi için parlayacağız. Eski ittifakları güçlendireceğiz ve yeni ittifaklar kuracağız. Ve radikal İslami terörizmi yeryüzünden kazıyacağız, bunun için dünyayı seferber edeceğiz. Siyasetimizin temelinde ABD’ye biat olacak.”