Home , Haberler , Nor Zartonk/Նոր Զարթօնք: “Sokaktan meclise linç ve infaz düzeni kurulmaya çalışılıyor, reddediyoruz!”

Nor Zartonk/Նոր Զարթօնք: “Sokaktan meclise linç ve infaz düzeni kurulmaya çalışılıyor, reddediyoruz!”

H. Merkezi: Paylan’ın anayasa değişikliği görüşülürken yaptığı konuşmada soykırıma vurgu yapması nedeniyle üç meclis oturumuna katılmama cezası verilmesini kınayan Nor Zartonk/Նոր Զարթօնք bir açıklama yayınlayarak “Garo Paylan’ın ve ona destek olan HDP meclis grubundaki diğer milletvekillerinin yanındayız” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın anayasa değişikliği görüşülürken çeşitli milletlerden temsilcilerle hazırlanan ilk Osmanlı anayasasına ve buradaki çoğulculuğa dair yaptığı konuşma içerisindeki soykırım vurgusu üzerine hedef haline getirilmesi ve meclis oturumuna katılmama cezası verilmesini kınayan Zartonk/Նոր Զարթօնք bir açıklama yayınladı.

 

“Paylan’ın ifade özgürlüğü ve kürsü dokunulmazlığına saldırı”

Paylan’ın konuşmasında tarihi gerçekleri ifade ettiğine ve aslında tarihte pek çok farklı coğrafyada defalarca zuhur etmiş olan “tek adam düzeninin” bu topraklarda doğurduğu sonuçları aktardığına dikkat çeken Nor Zartonk/Նոր Զարթօնք “Feyz alınması gereken bu ibretlik konuşma ne yazık ki diğer siyasi parti milletvekillerince sık sık saygısızca kesilmiştir” dedi. Paylan’ın ifade özgürlüğü ve kürsü dokunulmazlığına saldırıldığını belirten Nor Zartonk/Նոր ԶարթօնքYetinilmemiş, sözlerinde herhangi bir hakaret ya da aşağılama olmamasına rağmen Garo Paylan’a üç oturuma katılmama cezası verilmiştir” sözleriyle açıklamasını sürdürdü.

 

“Linç ve infaz düzeni kurulmaya çalışılıyor, reddediyoruz!“

Bir milletvekilinin fikir ve görüşlerini meclis kürsüsünden bile özgürce açıklayamadığı, açıkladığında ise cezalandırıldığı bir düzen içerisindeyiz. Bu düzenin daha ağırı pek yakında halkın karşısına getirilecek yeni anayasa ile kurulmak istenmektedir. Sokaklardan meclise uzanan bir linç ve infaz düzeni kurulmak istenmektedir” diyen Nor Zartonk/Նոր Զարթօնք “tek adam düzenini” reddettiklerini yineledi ve “Bu gerçekleri korkusuzca meclis kürsüsünden ifade eden Garo Paylan’ın ve ona destek olan HDP meclis grubundaki diğer milletvekillerinin yanındayız” dedi.