Home , Avrupa , Neuchatel’de TİKKO ve HPG Gerillaları Anıldı

Neuchatel’de TİKKO ve HPG Gerillaları Anıldı

NEUCHATEL | 30 – 05 – 2011 | İsviçre`nin Neuchatel kantonunda 27 Mayıs Cuma günü Kürt halk meclisi ve Partizan tarafından yüze yakın bir kitlenin katılımıyla bir anma toplantısı yapıldı.

Anma toplantısı selamlama ve HPG, TİKKO gerilaların şahsında tüm devrim şehitlerinin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. İlk sözü alan Partizan temsilcisi “her yönüyle zor ve eşitsiz koşullar altında yürütülen bir kavganın içindeyiz. Sürecin zorlukları, şehitlerimizin varlığı ve acısı devrimci savaşın doğasında vardır ve var olmaya da devam edecektir. 2 Şubat da yaşanan göçük nedeniyle TKP/ML’nin seçkin kadrolarından, halk ordusu TİKKO’nun 5 savaşcısı daha canımıza can oldu, kalbimize gömüldü.” diyerek konuşmasına başladı.

Partizan temsilcisi son dönemde yapılan baskı ve katliamlara değinerek, “geçtiğimiz dönem Hatay’da katledilen 7 gerillanın Maraş ve Dersim’ de yaşanan katliamların ardından operasyon adı altında yürütülen bu katliamlara bir yenisi daha eklenmiştir. Kana doymayan TC Şırnak’ta, sınır bölgesinde 2 ayrı operasyonda Kürt halkının 10 yiğit evladını daha katletmiştir. Kürt ulusunun haklı ve meşru mücadelesini bitirmenin aracı olarak gerillayı başat hedefi olarak gören egemenlere toprağa düşen 10 halk evladının direnişi, Kürt halkının bir kez daha gerillayı güçlü bir şekilde sahiplenmesi en iyi cevap olmuştur.” dedi.

Halk meclisi adına konuşan temsilci ise 15 Haziran’a dikat çekerek, son dönemlerde gerilanın eylemsizlik kararına rahmen faşist TC devletinın gerilaya karşı yoketme ve imha amaçlı operasyonlarına devam ettiğinin altını çizdi. Şehit düşen HPG geriları şahsında tüm şehitleri anan temsilcisi “Bıjı Serok Apo” solganı ile ayakta alkişlandı. Konuşmaların ardından TİKKO ve HPG gerilarının sinevizyon gösterimine geçildi.

Kadın tutsaklardan mesaj

Anmada daha sonra Bakırköy Hapishanesi’nden PKK’li tutsak kadınların şehit düşen beş TİKKO gerilası için yazdıklar mesaj okundu. Mesaj ‘Öncelikle o duygu yüklü yüreğinize sımsıkı sarılıyor, taşıdığımız tüm hissiyatlari, yüreğimizde hissetme isteğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sizler de gayet iyi biliyorsunuz ki, böylesi anlarda söylenecek, paylaşılacak çok şey geçer yüreklerden, beyinlerden ama ifadede zorlanırız. Onun için çok şey söyleyebilmekten vazgeçer, anlam derinliğini yaşamaya koyuluruz. İşte bu şehadetler karşısında da tıpkı öyleyiz. Derinden etkilendiğimizi, sizleri de az da olsa anlayabildiğimizi belirtmememize gerek yok. Hüznünüz kadar gururunuzu da anlıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Mesaj “Onlar bizim mabedimizdir, varlıklarına yüz sürüyoruz, Onlar bizim kıblelerimizdir, anıları önünde secde ediyoruz, Olar bizim cemimizdir, anlamlarının coşkusuyla semah dönüyoruz, Onlar bizim aşklarımızdır, sıcaklıklarına sığınıyoruz, Onlar en güzel kadınlardır, özgürlüklerine vuruluyoruz, Onlar en soylu insanlardır, saygıyla eğiliyoruz, Onları, onların sevenlerini ve onları sevenleri sevgi, saygı ve onurla selamlıyoruz, tüm aile ve halkımızın başı sağolsun.” sözleriyle sonlandırıldı.

Mesajın okunmasında sonra verilen taziye yemeği ile anma son buldu.