Anasayfa , Haberler , ADHK’dan 19 Aralık’ın Yıldönümünde ATİK Tutsakları ile Dayanışma

ADHK’dan 19 Aralık’ın Yıldönümünde ATİK Tutsakları ile Dayanışma

MÜNİH |22.12.2016| Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK) 19 Aralık’ın yıldönümü vesilesiyle ATİK tutsakları ile dayanışma amaçlı Münih Eyalet Mahkemesi önünde bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme ilişkin ADHK resmi internet sitesinde yayınlanan haberi olduğu gibi yayınlıyoruz.

“19  Aralık  2016  tarlhinde, ATİK  tutsaklarının  haksız ve hukuksuz  süren yargılanmaları nedeniyle, ADHK ve bileşenleri ADKH  ve SYM aktivistleri München mahkeme binası önünde ATİK’li dostlarımızın da desteğiyle 10 devrimci tutsakla dayanışmak ve 19 Aralık hapishaneler katliamını lanetlemek adına bir protesto mitingi gerçekleştirdiler.

ADHK’nın organizesiyle saat 11.00 de başlıyan mitinge Avrupa’nın çeşitli ülke ve metropollerinden 250 kişi katılarak, Alman ve Türk  devletlerinin kirli ilişkileri sözlü açıklamalar ve sloganlarla teşhir edildi. Dışarıda marşlar ve halaylar eşliğinde süren protesto, aynı şekilde tutukluların mahkeme salonuna alınmasıyla birlikte, yaklaşık 50 kişilik mahkemeye katılan yoldaşlarımız tarafından,bir yandan mahkemeyi protesto, öte yandan tutuklularla omuz omuza olunduğunun ifadesi olan dakikalarca süren alkışlar ve ıslıklarla eylem içeride de devam ettirildi. O gün, mahkeme heyetinin insyatifi ele geçirmeye yönelik ayak oyunları, avukatların, siyasi tutsakların ve mahkeme heyetini şaşkına döndüren izleyicilerin kararlı  tutumları, mahkeme heyetinin oyunlarını boşa çıkartı.

Yargılanmakta olan ATİK  tutsakları hakkında yürütülen davanın hukuki değil, siyasi bir dava olduğunun altı çizildi ve DİMİTROV  yoldaşın izinden gidilerek, tarihin bir kez daha tekerrürünün kaçınılmazlığı belirtildi.

19 Aralık 2000 tarihinde  siyasi tutsakların bulunduğu 28 cezaevine eş zamanlı olarak yapılan saldırılarda katledilen devrimci ve komünistler anıldı. Diktatörler koltuklarında rahat otursunlar diye, gülen gözlerimiz ve açan güllerimiz soldurtuldu. Ölüm yoruldu, ama bu halk düşmanları öldürmekten yorulmadılar. Bağımsızlık ve özgürlük için eğer gelmişse ölüm, hoş gelmiş  sefa gelmiş ve diktatörlerin sırça saraylarına ateş düşürmek adına gelmişse ölüm, korkumuz yok ölümden denildi hep bir ağızdan.

ATİK tutsaklarının yargılanmaları dolayısı ile mahkeme önünde bir araya gelen ADHK ve bileşenleri tutsak ATİK’li devrimcilerin resimlerini taşıyarak derhal serbest bırakılmalarını haykırdılar. 19-22 Aralık katliamının da protesto edildiği eylemde, atılan sloganlar ve söylenen kavga marşları ile ATİK tutsaklarının yalnız olmadıkları ve devrimci iradenin asla teslim alınamayacağı coşkulu bir şekilde dile getirildi.

ATİK, ADKH, SYM, ve tutsak avukatının yaptığı konuşmalarla, eylem coşkulu bir şekilde atılan sloganlar ve çekilen halaylarla sona erdi. (Kaynak: adhk.de)”