Anasayfa , Avrupa , ‘Nazi Prensesi’ Alman İstihbaratı Tarafından İstihdam Edilmiş

‘Nazi Prensesi’ Alman İstihbaratı Tarafından İstihdam Edilmiş

Haber Merkezi |01.07.2018| Almanya’nın dış istihbarat servisi BND’den itiraf… BND, Nazi rejiminde Adolf Hitler’den sonraki en güçlü ikinci kişi olan Heinrich Himmler’in kızı Gudrun Burwitz’i istihdam ettiğini kabul etti. Mayıs ayında 88 yaşında ölene dek Nazi destekçiliğini sürdüren Burwitz, iki yıl boyu başka bir isimle BND’de sekreterlik yapmış…

Almanya’nın dış istihbarat servisi BND, Nazi rejiminde Adolf Hitler’den sonraki en güçlü isim ve Yahudi Soykırımı’nın mimarı olan Heinrich Himmler’in kızı Gudrun Burwitz’i 1960’larda istihdam ettiğini kabul etti. Burwitz, babasının ölümünden ve 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Nazism’le arasına mesafe koymak bir yana neo-Nazi oluşumları desteklediği için ‘Nazi Prensesi’ diye anılıyor.

‘BILD GAZETESİNİN HABERİNİ TEYİT EDİYORUZ…’

Söz konusu ifşaat, Gudrun Burwitz’in mayıs sonunda 88 yaşında ölmesinden sonra Bild gazetesinin yayımladığı bir habere yanıt olarak geldi. BND, Bild’in haberini doğrulayarak, “Burwitz’in, 1963’e kadar birkaç yıl boyu bir başka isimle BND için çalıştığını teyit ediyoruz” denildi. Burwitz’in sekreterlik yaptığı belirtildi. BND, kurumdaki eski Nazilerle ilgili önlemler alınmaya başlanmasıyla birlikte Burwitz’in de ayrıldığını açıkladı.

SS SUBAYLARINA YARDIM ETMEYİ SÜRDÜRDÜ

SS Komutanı olan Heinrich Himmler, Hitler rejiminin en güçlü ikinci ismiydi. Himmler, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra mahkemeye çıkarılacağı gün, İngilizlerin gözetiminde olmasına rağmen takma dişine saklı siyanür ile intihar etti. Babasının kendini öldürdüğüne inanmayan Bu tarihte 16 yaşına girmek üzere olan Burwitz ise bu ölümden İngiltere’yi sorumlu tuttu. Nazi fikirleriyle arasında hiçbir zaman mesafe koymayan Burwitz’in, Stille Hilfe isimli, kaçak ve tutuklu SS subaylarına yardım eden örgütte aktif görev yaptığı biliniyor. Burwitz, hayatının sonuna dek soykırımı da inkâr etti.

İSTİHBARATTAKİ NAZİ KALINTILARI NE KADAR TEMİZLENDİ?

Almanya’nın istihbarat servisleri son yıllarda, özellikle de çok sayıda Türk’ü hedef alan Nasyonel Sosyalist Yeraltı Örgütü’nün ortaya çıkarılması sonrasında, aşırı sağcı çalışanların kökünü kazımakta yetersiz oldukları gerekçesiyle sıklıkla eleştiriliyor. Çok sayıda tarihçi istihbarat servislerini komünizme karşı eski Nazileri istihdam etmekle suçluyor. Burwitz’in istihdam edildiği dönemde de, BND’ye eski bir Nazi askeri istihbarat komutanı olan Reinhard Gehlen’in başkanlık yaptığı biliniyor. (GazeteDuvar)