Home , Haberler , Dersimde Köy Çalışmalarına Faşist Müdahale

Dersimde Köy Çalışmalarına Faşist Müdahale

IMG_9216 kopyalaDERSİM | 29.07.2015 | Dersim’de köy çalışmaları polis ve asker tacizlerine rağmen hız kesmeden devam ediyor. Köylerde yürütülen çalışmaların ve kitlelerle geçilen iletişimin devleti ne derece korkuttuğu Mazgirt Merkezde köylülerle yapılan sohbet sırasında bir kez daha ortaya çıktı.

Çalışmalarımızın 5. ve 6. günlerinde Mazgirt’in çeşitli köylerinde ve Merkezinde çalışmalarımız hız kesmedi. Köy çalışmaları kapsamında festivalin içeriğine dair değişikliklerin ve bu değişikliklere dair halkın öneri ve fikirleri alınırken, ülke genelinde yapılan baskın ve operasyonlara ilişkin tepkili olan köylüler bu baskı ve zulüm politikasının karşısında olduklarını dile getirdi.

Mazgirt Merkezde köylülerle yürüttüğümüz sohbet sırasında iki sivil polisin fotoğraf çekerek tacizde bulunması üzerine Partizan faaliyetçileri ve polis arasında tartışma yaşandı. Provokasyonların ve sivil faşistlerin sayısının artması ile polisin otomatik silahları doğrultmasına karşı halk Partizan ve YDG Faaliyetçilerinin safında yer aldı. Birlik içerisinde olan bir halkı hiçbir kuvvetin yıldıramayacağını anlayan polisler geri çekildi.

Göktepe köyü’nde de askerlerin faaliyetçilerimizi korkutma amaçlı silahları doğrultarak soru sorması bir başka taciz unsuru idi.

Faşizmin kılıcını bilemesine ve imha politikalarını arttırması bizlere birlik ve mücadelenin de yükseltilmesi gerektiğini gösterdi. Mazgirt’in kalan köylerine gitmeye devam eden faaliyetçiler köylülerle yapılan sohbetlerde halkı Ovacık’ta yapılacak olan Suruç şehidi Çağdaş Aydın’ın anma törenine davet ederken çalışmaların ne pahasına olursa olsun engel tanımadan devam edeceğini belirtildi.