Anasayfa , Haberler , Munzur Çevre Derneği (MÇD): “Arduç ailesi yalnız değildir”

Munzur Çevre Derneği (MÇD): “Arduç ailesi yalnız değildir”

MÇD_3İstanbul: Çevre örgütleri ve dernekleri, Dersim Peri Vadisi’nde açlık grevlerinin 9. gününde olan Arduç ailesine destek vermek için İTÜ Maslak Kampüsü önünden LİMAK’a bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Dersim’de kaçak olarak inşa edilen Pempelik Barajı için suların tutmasıyla köylerinde mahsur kalan Arduç ailesinin başlattığı açlık grevine destek vermek ve sahiplenmek için Munzur Çevre Derneği (MÇD), Peri Suyu Koruma Platformu, Munzur Koruma Kurulu (DEDEF) gibi çevre örgütleri ve dernekleri bir araya geldi. HDP Milletvekilleri Beyza Üstün ve Ali Kenanoğlu’da verilen çevre mücadelesine destek sağladı. “Bu abluka kalkacak, bu tecrit bitecek, işgalci katil Limak topraklarımızı terk edecek, Arduç ailesi yalnız değildir” yazılı pankartın taşındığı yürüyüşte sık sık, “Arduç ailesi yalnız değildir”, “İşgalci Limak Peri’den defol”, “Katil Limak hesap verecek” gibi sloganlar atıldı. Yürüyüş boyunca, yolları baraj altında kalarak karayla bağlantısı kesildiği için köylerinde mahsur kalan Arduç ailesinin yalnız olmadığına dikkat çekildi.

MÇD 1

“Müdahale edilmezse açlık grevi kötü sonuçlar doğuracak”

Limak önüne gelindiğinde burada kitle adına bir basın açıklaması okundu. Çevre örgütleri adına açıklamayı okuyan Eren

Akyol, Pembelik barajının yollarını yutması ve söz verilen köprünün yapılmaması üzerine açlık grevine giden Ayhan Arduç’un engelli olduğuna değindi. Ayhan’ın durumunun hiçte iç açıcı olmadığını bildiren Akyol derhal talepleri yerine getirilmezse açlık grevinin dönülmez sonuçlar doğuracağının altını çizdi


“Anlaşılan devlet Limak’a sınırsız destek veriyor!”

Limak Holding’in nereden cesaret alarak halkın topraklarını gasp ettiğini soran Akyol şunları söyledi: “Anlaşılan o ki devlet Limak’a sınırsız destek veriyor, ondandır ki halkın mağduriyeti görünmezden geliniyor.” Akyol devamında, “ ‘herkes konuşur AKP yapar’ “ diyen bir diktatörün dediğini yaptığını ve engelli bir insanın dış dünyayla bağlarının kopartılarak engeline setler yapıldığının vurgusunu yaptı.

MÇD 2“Dayanışma amaçlı açlık grevine dahil olunmalı”

Açlık grevinde olan ailenin sesinin yükseltilmesi gerektiğine vurgu yapan Akyol derhal kamuoyu oluşturulması gerektiğinin de altını çizdi. Durumun aciliyetine sık sık vurgu yapan Akyol açıklamasında son olarak şunlara yer verdi: “Dayanışma amaçlı açlık grevine dahil olarak aile ziyaretlerini arttırmalıyız ve Limak’ın dahil olduğu turizm yatırımlarına karşı acil boykot kampanyaları başlatmalıyız. Bu aşamada hiç vakit kaybetmeksizin Limak’ın sorun çözmek için derhal adım atması ve taahhütlerini acilen yerine getirmesi gerekmektedir… Bilinmelidir ki Arduç ailesinin başına gelecek en ufak bir olumsuzluk karşısında iki elimiz yakalarında olacaktır.”

Basın açıklamasının ardından HDP Milletvekilleri Beyza Üstün ve Ali Kenan destek ve dayanışma mesajları veren birer konuşma yaptı.

Açıklama alkışlar ve sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.