Anasayfa , Haberler , Taksim Dayanışması, Haziran Direnişi’nden bugüne direnişi anlatmak için basın toplantısına çağırıyor

Taksim Dayanışması, Haziran Direnişi’nden bugüne direnişi anlatmak için basın toplantısına çağırıyor

Türkiye|24.05.2017|Taksim Dayanışması, yaptığı yazılı bir açıklamayla 31 Mayıs 2013’ten bugüne direniş sürecini anlatmak için basın toplantısı çağrısı yaptı.

Açıklamada, “Taksim Dayanışması olarak 31 Mayıs 2013’ten bu güne yaşadığımız süreci değerlendirmek, gelişmeleri paylaşmak ve Direnişimizin dördüncü yılında etkinlik programını açıklamak üzere 25 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 11.00’da TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Karaköy Binası’nda gerçekleştireceğimiz basın toplantısına tüm basın mensuplarını ve duyarlı halkımızı davet ediyoruz.” denildi.

Taksim Dayanışması’nın açıklamasının tamamı şöyle:

15 Şubat 2012 tarihinde Taksim Meydanı ve Taksim Gezi Parkı’nı geri dönüşü olmayacak bir biçimde yok edecek projelere karşı hukuksal ve toplumsal alanda mücadele etmek üzere Taksim Dayanışması adı altında bir araya geldik. Dayanışmamız ve verdiğimiz mücadele, etik, bilim, teknik ve hukuk tanımaz iktidarın ısrarlı çabalarının, 27 Mayıs 2013 tarihinde amansız ve hukuksuz bir şiddete dönüşmesi ile birlikte 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ülkenin dört bir yerine yayılarak dünya toplum, kent ve demokrasi tarihinde izi silinemez yepyeni ve evrensel bir boyut kazanmıştır.

Demokrasiden, hukuktan, adaletten, insanlıktan, barıştan ve doğadan yana her türlü sesin giderek artan bir baskı ve şiddetle kısılmaya çalışıldığı bu günlerde ise Dayanışmamızın ve onurlu direnişimizin haklılığı her gün bir kez daha kanıtlanmaktadır.

Taksim Dayanışması olarak 31 Mayıs 2013’ten bu güne yaşadığımız süreci değerlendirmek, gelişmeleri paylaşmak ve Direnişimizin dördüncü yılında etkinlik programını açıklamak üzere 25 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 11.00’da TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Karaköy Binası’nda gerçekleştireceğimiz basın toplantısına tüm basın mensuplarını ve duyarlı halkımızı davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

Taksim Dayanışması

(yolculuk)