Home , ATİK , Münih’de 16 Mart Politik Tutsaklarla Dayanışma Mitingi İptal Edildi!

Münih’de 16 Mart Politik Tutsaklarla Dayanışma Mitingi İptal Edildi!

ATİK | Almanya’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlıların oluşturduğu demokratik, ilerici göçmen kurumlarına yönelik kırminalize etme, yasaklama, üye ve yöneticilerini tutuklamaya yönelik saldırılar yoğunlaşarak sürmektedir. Birçok kurumun üye ve yöneticileri tutuklanmış, yıllarca cezaevlerinde tutulmuş, kurumlar yasaklanmış veya kapatılmıştır.

Bu saldırıda konfederasyonumuz ATİK’de payına düşeni fazlasıyla almıştır ve almaya devam etmektedir. Alman devleti 2002 yılından itibaren, yönetici ve üyelerimiz takip etmekte, evlerini basarak göz altına almaktadır ve en son 15 Nisan 2015 tarihinde Avrupa’nın bir çok ülkesinde eş zamanlı düzenlediği operasyonla 10 arkadaşımızı tutuklamıştır.

Haziran 2016’dan bugüne arkadaşlarımız Münih eyalet yüksek mahkemesinde yargılanmaktadır. Oluşturulan kamuoyu ile birlikte kısa süre önce beş arkadaşımızın tutukluluk kararı kaldırılmış ve serbest bırakılmıştır. Halen beş arkadaşımızın tutukluluk hali devam etmektedir.

Münih’de arkadaşlarımızı sahiplenmek için her ay düzenlediğimiz miting bu ay “18 Mart Politik Tutsaklar Günü” vesilesiyle 16 Mart’ta gerçekleştirilecekti. Fakat o günkü mahkeme tarihi iptal edildiğinden dolayı, mitingimizde iptal edilmiştir. Fakat arkadaşlarımızı desteklemek için her ay gerçekleştireceğimiz mitingler davam edecektir. Gelecek dönem mitinglerimiz; 13 Nisan, 18 Mayıs ve 22 Haziran tarihlerinde Münih eyalet yüksek mahkemesi önünde, saat 12.00-14.00 arası gerçekleştirilecektir. Tüm demokratik, ilerici kurum ve kişileri düzenleyeceğimiz mitinglere katılarak destek vermeye çağırıyoruz. Ayrıca ATİK olarak; “18 Mart Politik Tutsaklar Gününde” dünyanın bir çok ülkesinde tutuklu bulunan politik tutsakları sahiplenmek için her alanda eylemler örgütleyerek, tutsakları sahiplenmeye çağırıyoruz!

ATİK- Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu

10. Mart 2018