Home , Avrupa , Montagsdemo Etkinliğinde Politik Tutsaklarla Dayanışma

Montagsdemo Etkinliğinde Politik Tutsaklarla Dayanışma

HAMBURG |04.09.2017| MLPD (Almanya Marksist Leninist Partisi) tarafından Montagsdemo (Pazartesi Yürüyüşü ) ismi ile bir miting gerçekleştirildi. Etkinliğe MLPD dışında ATİF kitleside katıldı. 13 yıldır aralıksız her Pazartesi günü Hamburg’un işlek bir caddesi olan Mönckeberg Sokağı‘nda bugün (04.09) saat 18’30 da bir araya gelindi. Müzik dinletisi yanısıra açık mikrofon ile katılımcılara ve Hamburglu’lara söz hakkı verildi. ATİF aktivistlerinin, TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi / Marksist Leninist) dava tutsakları için açtığı pankartla konuşmalar Politik Tutsaklar üzerine ağırlık kazandı. İlk konuşmacı etkinliğe katılan ATİK’li  ( Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu ) aktivistlere teşekkür ederek açılan tutsaklarla ilgili pankarta vurgu yaptı. Alman emperyalizminin son süreçte elde edilen haklara yönelik saldırılarına değinildi.

‘‘Merkel ve Schulz Düellosu değil , Adeta Düeti!‘‘

Dün Almanya TV kanallarında yayınlanan  Almanya başbakanı CDU’lu (Hristiyan Demokrat Birlik) A.Merkel ve SPD’li (Almanya Sosyaldemokrat Parti Almanya ) M.Schulz ‚‘‘DÜELLO‘‘su (Düet) üzerine  eleştiriler dile getirildi. Almanya’daki sosyal haklar, göçmenlerin sorunları ve  benzeri sorunlara eğilim olmadığını, birbirleri ile adeta düet yaptıkları düşüncesi bir çok  katılımcı tarafından söylendi. Almanya’da işçi sınıfının ve ezilenlerin kurtuluşunun burjuvazinin temsilcileri ile olamayacağı söylendi. Vurgu  yapılan konuşmalarda G20 sürecinde ki polis şiddeti eylemcilere yönelik gerçekleşen saldırılara değinildi. G20 eylemlerinde tutsak düşen ve 2 yıl 7 ay  hapis cezası alan Hollandalı gence verilen haksız ‘‘cezaya ‘‘ dikkat çekildi ve saldırıların arttığı bir döneme girildiği belirtildi. „Sol düşüncelere yakın siteler kapatılıyor. Bunlardan biride İNDYMEDİA sitesi, devletin G20 sonrası uygulamaya çalıştığı politika kitleleri korkutarak kriminalize etmektedir“ denildi.

‘‘129 a ve b Yasaları Kaldırılmalı !‘‘

Enternasyonalist Liste ‘de adaylarından bir konuşmacı dün yayımlanan ‘’Düello’’ üzerine Almanya ve Türkiye ilişkilerine değindi. Türkiye’de tutsak olan Alman vatandaşları olduğunu vurgulayıp Almanya ‘da TKP/ML dava tutsakları üzerinden örnekler veren Liste Adayı, komünistlerin ve devrimcilerin somut bir suç teşkil etmeden Türkiye’nin gönderdiği dosyalar üzerine tutuklandığını ifade etti. T.Kürdistan’ında ki katliamlara ve faşist baskılara değinen Enternasyonalist Liste adayı Almanya ‘nın faşist TC ‘ye destek verdiğinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Son olarak Enternasyonalist Liste‘de iki tutsağın ( Erhan Aktürk ve Deniz Pektaş) aday olduğunu ve tutsak olmalarına dayanak gösterilen yasaların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Ağırlıklı olarak TKP/ML davası tutsaklarının üzerine konuşmalar gerçekleştirilerek kamuoyuna durumları hakkında bilgi verildi. Yoğun olarak konu hakkındaki aktüel bildiriler dağıtıldı. Yapılan müzik dinletisi ile beraber etkinlik yapılan duyurularla sonlandırıldı.

Montagsdemo eylemleri aralıksız devam ediyor

Montagsdemo Türkçe çevirisiyle Pazartesi yürüyüşleri adı altında MLPD başta olmak üzere bir çok birey ve kurumun platform şeklinde ele aldıkları Montagsdemo, çeşitli eyaletlerde 13 senedir her Pazartesi gerçekleştirdiği sokak etkinliği olarak yapılıyor. Çıkış noktası ve ana teması HARZ 4 yasaları. Almanya’da bu isim kamuoyu tarafından sosyal yardımların kırpılması olarak bilinen bir yasanın protestosu olarak bu etkinlik organize edililiyor. Sadece bu yasaya (HARZ 4) değil, farklı konu başlıkları da bu sokak eylemlerinde gündeme getiriliyor. Son süreçteki etkinlikler seçimler üzerine gerçekleşirken güncel sürece ilişkin Hamburglu’larda açık mikrofon üzerinden düşüncelerini ve sisteme karşı eleştirilerini dile getiriyor.