Anasayfa , Avrupa , Savaşa oy verme!

Savaşa oy verme!

DUİSBURG | 23 – 01 – 2011 | 22 Ocak günü Almanyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi Duisburgta`da bir eylem gerçekleştirildi. Saat 13:00`da başlayan Eylem “Die Linke” Sol Parti “MLPD” Almanya Marksist Leninist Partisi ve “ATIK” Avrupa Türkiyeli Işçiler Konfedarasyonu tarafından yapılan konuşmalar ile Hochfeld semtinden Şehir Merkezine doğru start aldı.

Konuşmacılar Alman Emperyalizminin amacının ne Afganistandaki ne de Almanyadaki insanlarin leyhinde olmadığına ayrıca Almanya Halkının yüzde 75`i nin bu işgale karşı olmasına rağmen, 28 Ocak`ta yapılacak olan Alman Ordusunun işgale başlama izninin, Parlemento Partileri tarafından onaylanacağına değindiler, yani Emperyalistler her zaman olduğu gibi kendi çıkarları doğrultusunda işgallere devam etmekteler!

Yaklaşık 100 kişinin katılım sağladığı yürüyüş esnasında Atif bildirileri dağıtıldı ve ” Hoch die Internationale Solidarität”,  ” Deutsche Waffen, Deutsches Geld morden mit in aller Welt” gibi birçok slogan atıldı. Son olarak ”Zusammen Kämpfen Duisburg” ve ”Friedensforum” tarafından yapılan konuşmalar ile yürüyüş sona erdi.

Alman Ordusu derhal Afganistandan çekilsin ! Uzun yıllardır süren Afganistan savaşı sözde getireceği huzur, barış ve özgürlük yerine, açlık ölüm ve gözyaşı getirmiştir. Nato tarafından insanlar öldürülüp, işsizlik sayısı 40%`larda iken barış ve demokrasiden söz etmek komik olur.