Anasayfa , Dünya , MLKP ve TKP/ML Serekaniye’de Pirsus şehitlerini andı

MLKP ve TKP/ML Serekaniye’de Pirsus şehitlerini andı

serekaniyede_suruc_icin_anma3Serekaniye: Kobanê’nin yeniden inşası için Pirsûs’a gelen yüzlerce SGDF’li gence yönelik AKP-DAİŞ işbirliğiyle yapılan bombalı saldırıda şehit düşen devrimciler için MLKP Rojava ve TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı tarafından bir askeri tören gerçekleştirildi. 31 devrimci, Serekaniye’de bulunan Şehit Serkan Taburu’nda bir askeri tören yapılarak anıldı.

Çakıroğlu: Öfkelerini bilince dönüştüreceğiz!

Askeri törende konuşan TKP/ML TİKKO Rojava komutanlarından Arnos Çakıroğlu, Pirsus’ta şehit düşen devrimcileri anarak başladığı konuşmasına faşizmin işçilere, emekçilere, devrimcilere yönelik kıyım ve katliamların kendilerine savaşmayı, örgütlenmeyi ve ne yapılması gerektiğini öğrettiğini belirtti.

Çakıroğlu, artık yapılması gerekenin yaşamın her alanına savaşı taşımak olduğunu belirtti. Sözlerini “Sizleri kan damlaları içinde boğmaya çalışanları, döktükleri kanda boğacağız. Devrimci, umut ve direnç dolu gençlerin adlarını silahlarımızın kabzasına, öfkelerini de bilincimize döşeyeceğimize söz veriyoruz” diyerek sonlandırdı.

Sarya: Katliamının hesabını Kürdistan devrimi ile soracağız! 

Şehit Serkan Taburu komutanlarından Hevi Sarya, Pirsus’ta yapılan katliamın hedefinin MLKP ve MLKP’nin ittifak dost güçleri olduğunu belirtti. Bu katliamın hedefinin devrimci, demokrat, yurtsever ve sosyalist, komünist tüm güçlere, halklara yönelik olduğunu ifade eden Sarya “Katliamın hedefi buysa, karşılığı da bizim açımızdan çok net olacaktır” dedi.

Bu saldırının hesabını partimiz MLKP soracaktır. Bu katliamın hesabını soruş biçimimiz Rojava devrimini korumak, Kürdistan devrimini elde etmek olacaktır” şeklinde konuşan Sarya, “Devrimimizi, Türkiye, Kürdistan, Ortadoğu ve dünya devrimini zaferle buluşturacağız” dedi.

Sözlerini “Partimiz MLKP’nin feda bölüğü olarak diyoruz ki, yaralılarımızın yaraları, şehitlerimizin kanı şahit olsun ki, silahımız bombamız kabusunuz olacak” şeklinde sürdüren Sarya, konuşmasını “Devrimin zaferi için yaşasın partimiz MLKP, yaşasın devrim ve sosyalizm” sözleriyle sonlandırdı.