Home , Haberler , Maraş'a Yine Giriş Yok

Maraş'a Yine Giriş Yok

maras_anmaMARAS| 24 – 12 – 2012 |111 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı Maraş katliamının 34. yıldönümü nedeniyle kente gitmek isteyen Alevi örgütleri, Narlı ve Pazarcık ilçelerinde durduruldu.
15 kentten Maraş’a çevik kuvvet ekipleri geldi. Çevik kuvvet ekipleri Maraş merkez ve çıkışında, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler de Narlı beldesinde tedbir aldı.
Narlı’da başka illerden gelen Alevilerin kente girmesi engellenince, Alevi dernekleri üyeleri yolu trafiğe kapattı. Polisle yaşanan yoğun tartışmalar neticesinde yolun açılmaması üstüne polis, gaz bombası, tazyikli su ve copla müdahale etti.
Çevredeki tarlalarda polis Alevileri kovcalayarak gözçaltına almak istedi. Bu sırada yaralananlar olduğu bildirildi.
Radikal’den Enis Tayman’ın haberine göre, Maraş katliamı anmasına izin verilmemesi nedeniyle Belli Otel önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik bir grup Maraş Valiliği’ni kınayan basın açıklaması yaptı.
Alevi Bektaşi Fedarasyonu’na bağlı kuruluşlar ve Maraş’taki Alevi dernekleri ile Alevi Bektaşi Konfederasyonu aracılığıyla Avrupa’dan gelenlerin oluşturduğu grup, bu açıklamanın ardından çeşitli illerden gelerek Narlı’da bekleyenlerle buluşmak üzere Narlı’ya hareket etti.
Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Özdemir, yaptığı açıklamada jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin Narlı ve Pazarcık girişinde grupları engellediğini belirtti.
Ayrıca polis ekiplerinin Adana ve Mersin’den yola çıkacak otobüslerin anahtarlarına el koyduğunu da söyleyen Özdemir, „Şimdi herkes bulabildiği özel otomobillerle geliyor“ dedi.
„Narlı ile Maraş arasındaki 20 kilometrelik yolda dört barikat kurulması anlamlı. Şu anda Narlı’da 1500-2000 kişilik bir kitle bekliyor. Narlı’dan Maraş’a gideceğiz. Ama öncelikle Pazarcık’ta engellenen arkadaşlarımızı almayı istiyoruz.
„BDP’li bazı milletvekilleri, Selahhitin Özer ve Kemal Büllül Narlı gişelerde bekletilen on civarında otobüsü almak üzere gittiler. Görüşüyorlar. Bugün her koşulda Gar Meydanı’nda basın açıklaması yapacağız.“ (EKN)BIANET