Home , Haberler , MGK Sonrası Bakanlar Kurulu Toplantısında “Afrin İşgal Planı“

MGK Sonrası Bakanlar Kurulu Toplantısında “Afrin İşgal Planı“

HABER MERKEZİ|17.01.2018| Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası toplanan bakanlar kurulu toplantısı sonrası T.c hükümeti sözcüsünün açıklamaları oldu. R.T. Erdoğan’ın başkanlığında yaklaşık 1 saat sürdü toplantı. Hükümet sözcüsünün toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda dikkat çeken noktalarda şu şekilde ; Ohal’in 3 ay daha uzatılması, Afrin’e yönelik işgal planları doğrultusunda yapılan açıklamalar oldu.

Afrin İşgali Planları

Faşist T.c ‘nin Kürtler’in kazanımlarına yönelik tahammülsüzlüğü bilinen bir gerçeklik.Hükümet sözcüsü Afrin’de ‘‘Terör kooridoruna’’ izin vermeyeceklerini söyledi. ‘‘İşgal’’in (Askeri Harekatın) zamanının şimdiden söylenemeyeceğini belirtti. Suriye’de Kürtler’in kimliklerinin tanınmadığı uzun bir süre zarfından sonra Suriye’de yaşanan savaşta kendi topraklarını ve kimliklerini  bölgeye giden devrimci güçlerle beraber savunan Kürtler’e karşı Kobani direnişinden bu yana saldırılar gerçekleştiren faşist T.c , gerici örgütleride Kürt bölgelerine göndererek Kürtler’i katletme planlarını ilk günden bu yana sürdürmektedir. Buna karşın Kürtler ve enternasyonal dayanışma sergileyen devrimciler alanları savunmuş Işid gericiliğini de büyük ölçüde bitirmiştir. Faşist T.c ‘nin tahammülsüzlüğü devam ederek son süreçte ağırlıklı olarak Afrin kantonu üzerine yoğunlaşılmıştır. Son bakanlar kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada da Afrin’e yönelik saldırı ve işgal planları tehditkar bir tarzda kamuoyuna açıklandı. Afrin’i ve bölgedeki Kürt güçleri açıkca T.c için bir tehdit unsuru olarak değerlendiren sözcü ‘‘T.c sınır güvenliğini sağlayacak ve ne risk alınması gerekirse alınaktır’’ dedi.

OHAL 3 Ay Uzatıldı

T.c ‘nin baskı politikaları da artarak devam etmektedir. Son çıkarılan KHK (Kanun Hükmünde Kararname)  ile tutsaklara yönelik ciddi saldırılarda planlanmakta TTE ( Tek Tip Elbise) çeşitli hapishanelere gönderildi. Silivri’de ise uygulanmak istendi. Tutsakların direnişi ile karşılaşıldı. Yurt içinde baskı politikalarını uygulamak üzere Ohal’i 3 ay daha uzatıldığı hükümet sözcüsü tarafından açıklandı. Türkiye’de 15 Temmuz sonrası uygulanan Ohal ‚le devrimci,demokrat ve yurtseverlere yönelik saldırılar artarak devam ederken son çıkarılan KHK ile saldırıların kapsamı genişletilerek tutsaklara da daha önce denenen ve direnişle püskürtülen TTE saldırıları uygulanmak istenmektedir.