Anasayfa , Manset , ”Mehmet Yeşilçalı’ya Özgürlük” Koordinasyonun’dan program açıklaması!

”Mehmet Yeşilçalı’ya Özgürlük” Koordinasyonun’dan program açıklaması!

|20-08-2015| ATİK’li tutuklu Mehmet Yeşilçalı için İsviçre’de kurulan ‘Mehmet Yeşilçalı’ya özgürlük’ koordinasyon grubu ileriki dönemde yapacağı çalışmaları duyurdu.

Elimize mail aracılığıyla ulaşan bilgiler şu şekilde…

 

11903953_510669175754364_4886993231518531945_n15 nisan 2015 tarihinde Avrupa’nın bir çok şehrinde yapılan siyasi opersyonlarda devrimciler tutuklanmış ve ciddi bir izolasyona mahruz kalmıştır.
Bu opersyonların biri de İsviçre’de yapılmış ve Mehmet Yeşilçalı tutuklanıp Fribourg cezaevinde tutulmakta olup Almanya’ya iade edilmesine yönelik mahkeme sureci devam etmektedir.
Bu operasyonların siyasi ve hukusuz olmasına karşı Bern İsviçre merkezli dayanışma komitesi kurulmuş ve bu sürece kadar destek çalışmaları yurutmüştür.
Bu komiteyi Fransız kantonlarına’da taşımak için Mehmet Yeşilçalıya özgürlük koordinasyonu Lozan’dan Cenevre’yi kapsayacak şekilde kuruldu.
Koordinasyon içinde İsviçre’li kurumlar ve Cenevre ögrenci derneğini’de kapsayan çeşitli kurumlar var.
Koordinasyon ilk olarak İsviçre’de bulunan kurum ve önemli şahsıslara yönelik bir imza kampanyası başlattı ve bu metin 5 dilde yayımlandı. Şimde kadar çeşitli hukkucular, milletvekilleri,profesorlerı kapsayan bir çalışma oldu.Koordinasyon önümüzdeki süreç için afiş çalışmaları başlatmış ve sokak çalışmaları için hazırlık yapmıştır.
Koordinasyon olarak önümüzdeki dönemin programını kamuoyuna sunuyoruz.

Pazartesı 24/08, 10h00, Maison des associations (Genève)’da bir konferans gerçekleşecek. Mehmet Yeşilçalı’nın Avukatları, Ailesi ve destek komitesi katılımlı olacaktır.

Mercredi 02/09, 18h30, place de neuve (Genève)’de Mehmet Yeşilçalı’ya özgürlük eylemi gerçekleşecektir.

Cenevre koordinasyonunun hazırladığı stekar, afişler ve hazırlanan pankartlarla sokak gösterilerine yogunlaşılacaktır.

Mehmet Yeşilçalı’ya Özgürlük Koordinasyonu