Home , Haberler , Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava (Koruköyü) köyünde devlet katliamı!

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava (Koruköyü) köyünde devlet katliamı!

Türkiye |18.02.2017| Mardin Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava (Koruköyü) köyünde devlet güçlerinin işkence yaptığı 90’lı ve öncesi süreçlerden tanık olduğumuz köy boşaltmaların ve yakmaların yaşandığı bildirildi.Yine çok sayıda T.c askerinin baskını ile başlayan süreçte işkence yapılarak insanların darp edildiği gelen haberler arasında.Devlet güçlerinin 90’lı dönemlerde JİTEM eli ile yaptığını bu dönemde resmi askerleri ile yapıyor olması devletin pervansız saldırılarını ortaya koyuyor.Son süreçte Cizre, Sur vb. T.Kürdistan’ında bodrumlarda,evlerinde, sokaklarda insanların katledilmesi devletin ,devrimci , demokrat ve yurtsever  kesimlere kısacası halklara  dayattığı katliam politikası da hafızalarımız da tazeliyini koruyor.Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava (Koruköyü) köyünde bu saldırıların bir benzeri yapılmakta , halkı baskı ve katliam politikası ile sindirme amacı gütmektedir.

Konuya ilişkin bir haber sitesine bölgedeki durum şu şekilde yansıdı;Xerabê Bava’dan Antep’te okuyan kuzenini arayan köylü, “köy meydanında çocuk, kadın ve erkeklerin işkencenden geçirildiğini” belirterek, „Keşke ölseydim yapılanlara şahit olmasaydım” dedi.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava (Koruköyü) köyünde 11 Şubat Cumartesi günü başlayan bir günlük “sokağa çıkma yasağı”nın kalkmasına rağmen süren abluka sürüyor. 39 kişinin gözaltına alındığı, 2 kişinin kaybedildiği ve 3 kişinin de yaşamını yitirdiği belirtilen köydeki ailesinin hayatından endişe duyan Antep Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Tekin Doğan, iki günce köydeki kuzeninden olup bitenleri öğrendiğini aktardı.

‚KÖY MEYDANINDA İŞKENCE‘

Güvenlik nedeniyle köydeki kuzeninin ismini açıklamayan Doğan, kuzeninin, kendisine “köy meydanında çocuk, kadın ve erkeklerin işkencenden geçirildiğini” aktardığını söyledi. Doğan, iki gün önce görüştüğü kuzeninin şu sözlerini aktardı: “Kendimi öldürmek istiyorum, keşke ölseydim yapılanlara şahit olmasaydım. Çok sayıda asker var. Telefonla konuştuğumu görseler, işkence ederler. Bu yüzden hepsini anlatamıyorum. Hastanede çok sayıda yaralı var.”

‚SİZ BEKLEYİN 2 AY SONRA GELECEĞİZ‘

50 yaşındaki annesine de işken yapıldığını kaydeden Doğan, köyün katliamla yüz yüze olduğunun altını çizdi. İki ay önce bir polisin „Siz bekleyin 2 ay sonra geleceğiz“ dediğini aktaran Doğan, “Köyü yakıyorlar, sahip çıkın” çağrısında bulundu.

Olayın kamuoyuna yansımasına karşı devlet güçlerinin açıklaması ise iki PKK gerillasının öldüğü ve operasyonun Pkk ‚ye yönelik yapıldığını söyleyerek gerçekleri uluslararası alandan daha önceki katliamları sakladığı gibi saklama cabası olarak görülüyor.