Anasayfa , Avrupa , Eski RAF üyelerinden bir soygun daha!

Eski RAF üyelerinden bir soygun daha!

Son beş yılda en az 8 soygun gerçekleştiren üç eski Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) üyesi yine sahneye çıktı! Polisin yakalanmaları için yıllardır seferber olduğu RAF Triosu bu kez de para transfer aracını soydu

untitled

 

Almanya’da 2011 yılından bu yana sekiz ayrı soygun gerçekleştirdikleri iddia edilen üç eski Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) militanından yeni bir soygun daha! Alman polisinin yakalanmaları için seferber olduğu üç eski RAF üyesinin Cumartesi günü öğleden sonra ülkenin kuzeybatısındaki Aşağı Saksonya Eyaleti’nde bir para transfer aracını soydukları iddia edildi.

Almanya 1998 yılında dağılan, eski Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun (RAF) uzun yıllardır aranan üç üyesinin adının karıştığı yeni soygunu tartışıyor. Alman medyasındaki iddialara göre “RAF Triosu” olarak adlandırılan “Üçüncü Kuşak” RAF üyelerinden Daniela Klette (57), Burkhard Garweg (47) ve Ernst-Volker Wilhelm Staub (61) bir mobilya şirketine ait aracı otomatik silahlarla durdurarak, içindeki paralara el koydu. Yüzleri maskeli ikisi erkek biri kadın militan şoförü zorla araçtan indirerek, miktarı açıklanmayan paraya el koydu. Polis soygunun ardından kaçan militanları yakalamak için helikopterli operasyon başlattı.

Son 5 yılda 8 soygun 

2011 yılından bu yana en az sekiz soygun düzenleyen RAF üyelerinin bu soygunlardan en az 5’ini gerçekleştirdiği DNA bulgularıyla kanıtlanmış durumda. Ancak RAF üyelerinden hiç biri şu ana kadar yakalanabilmiş değil.

Bremen ve Wolfsburg’da 6 Haziran ve 28 Aralık 2015 tarihlerinde para nakil araçlarına yönelik soygun girişiminden elde edilen bulgular Burkhard Garweg, Daniela Klette ve Volker Staub’ı işaret ediyor. Polis soyguncuların kullandığı iki araçta yaptığı incelemede, RAF’in yıllardır aranan üç üyesinin parmak izine rastladı.

Üçüncü kuşak RAF üyeleri

Federal Savcılığa göre 61 yaşındaki Staub, 47 yaşındaki Garweg ve 57 yaşındaki Klette RAF’in üçüncü kuşak üyeleri arasında yer alıyor. 1998 yılında örgütün dağıldığını duyurmasından bir yıl sonra üçlünün yeni bir örgüt kurdukları sanılıyor. 1999 yılının temmuz ayında bir nakil aracına yönelik soygunun arkasında da grubun olduğu tahmin ediliyor. Soygunda 500 bin euroya el konmuştu.

Cezaevine bombalı eylem!

Staub, Garweg ve Klette hakkında RAF döneminden de suçlamalar bulunuyor. Bunların başında 1993 yılında Weiterstadt’taki bir cezaevine düzenlenen bombalı saldırı geliyor. Patlama sonucunda can kaybı olmamış, milyonluk maddi zarar oluşmuştu.

Deutsche Bank ve ABD elçiliğine saldırı 

Daniela Klette’nin ayrıca Deutsche Bank’ın Frankfurt’taki idare binasına yönelik bombalı saldırı girişimine katıldığı sanılıyor. Olayda bir otomobile konulan patlayıcı infilak etmemişti. Klette’nin ayrıca 1991 şubatında Bad Godesberg’deki ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıda da yer aldığı tahmin ediliyor. Silahlı saldırıda büyekelçilik binasına 250’den fazla mermi isabet etmişti

Kaynak: BirGün