Home , Avrupa , ABDEM & DGB: BASINA ve KAMUOYUNA!

ABDEM & DGB: BASINA ve KAMUOYUNA!

ankara_saldiriANKARA BARIŞ VE DEMOKRASİ MİTİNGİNE BOMBALI SALDIRI DÜZENLENDİ!
AVRUPA |11-10-15| Ankara Tren Garı istasyon meydanında, Barış Bloku tarafından düzenlenen, Barış ve Demokrasi talebi doğrultusunda, On binlerin katıldığı, Barış ve Demokrasi gönüllüsü kitlelere yönelik canlı bombalı bir katliam saldırısı düzenlenmiştir.
AKP devletinin, Sarayı zapt eden diktatör bozuntusunun, 7 Haziran seçim sonuçlarını içine sindirememesi, ‚400 milletvekili‘ talebi, illa da, ‚iktidar‘ hırsı, hırsızlıklarını, yolsuzluklarını, hortumlamalarını kapatmaya yönelik, hükümette kalma arzuları, halklarımıza ölüm, kan, acı ve katliam olarak geri dönmektedir.
AKP faşizmi, R.T. Erdoğan, halklarımızın barış ve demokrasi talebini, kanla bastırma uğraşını yoğunlaştırmaktadır. Kürt halkının barış talebi, sorunlarının çözüme yönelik talepleri, AKP devleti ve Saray tarafından, savaş konsepti dayatması ile karşılanmıştır. 7 Haziran seçimleri sonrası yüzlerce insanımız, günahsız, çocuk, kadın, genç, yaşlı sivil ve gerillaların yaşamına mal olmuştur. Bugünde Ankara da, Tren Garı, istasyon meydanında, On binlerce kitlenin, Savaşa karşı, inadına barış ve demokrasi talebinde bulunmak için toplananlara yönelik bir katliam girişiminde bulunulmuştur.
AKP devleti, Saray, A. Davutoğlu’nun geçici savaş hükümeti, 1 Kasım seçim sonuçlarını etkilemek ve kitlelere yönelik, korkutma, yıldırma politikasına uygun olarak geliştirilen savaş taktiği doğrultusunda, halklarımıza yönelik katliam girişiminde bulunmuştur.
Bu katliam girişimi, daha öncede AKP devleti ve Sarayın savaş galdyosu tarafından denenmiştir. 5 Haziran Amed, (Diyarbakır) HDP seçim mitingi, Suruç katliamı, HDP bürolarını yakılıp yıkılması, bunlar tümüyle savaş konsepti ile hareket eden, AKP devletinin yıldırma ve korkutma politikasıdır.
Ankara Tren Gar’ı istasyon meydanında, Barı ve Demokrasi talep eden kitlelere yönelik katliam girişiminde resmi olmayan sonuçlara göre, 50’ye, yakın canımız, Barış ve Demokrasi aşığı katledilmiştir.
Bizler, ABDEM Avrupa Barı ve Demokrasi Meclisi, DGB Demokratik Güç Birliği bileşenleri olarak bu katliamı şiddetle kınıyoruz. AKP devleti, Saray, R.T. Erdoğan, A. Davutoğlu’nun geçici savaş hükümeti bu katliamların esas sorumlusudur. Bu katliamların hesabını vermek zorundadırlar.
Avrupa da ve yurtdışında yaşayan, ABDEM ve DGB bileşenlerin sokağa çıkmaya ve bu katliamı lanetlemeye çağırıyoruz! Tüm yoldaşlarımız, canlarımız kendi bulundukları alanlarda düzenlenen veya düzenlenecek olan kitlesel eylemlerle, Ankara katliamını kınamaya çağırıyoruz!
Ankara katliamında yaşamını yitiren yoldaşlarımızın, canlarımızın devri dam olsun. Yakınlarının, hepimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar dileriz!
AKP devleti, R.T. Erdoğan, geçici savaş hükümeti bu katliamların hesabını mutlaka verecektir!
ABDEM Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi
DGB Demokratik Güç Birliği
10.10.2015