Home , Avrupa , Mannheim’da Tiyatro Fraksiyon Büyük Beğeni Topladı

Mannheim’da Tiyatro Fraksiyon Büyük Beğeni Topladı

MANNHEİM|26.06.2023| Mannheim’da “Tiyatro Fraksiyon” Seyr-i Pir Sultan oyunuyla, seyirci karşısına ikinci kez çıktı.

Pro-Migra Derneği bünyesinde çalışmalarını yürüten tiyatro grubu “Tiyatro Fraksiyon” pazar günü (25.06.2023) ikinci oyunu “Seyr-i Pir Sultan” ile seyircisiyle buluştu. İlk olarak A-Massein (yazar ve yönetmeni Serap Doğan) oyunu 01.12.2019 tarihinde, Mannheim’da sahnelendi.

Tiyatro Fraksiyon korona sürecinden dolayı ikinci oyununu ancak 25.06.2023 tarihinde sahneleyebildi. Çalışmalarına korona sürecinde, zor koşularda devam eden Tiyatro Fraksiyon, Barış Yıldırım’ın yazdığı, Serap Doğan’nın yönettiği, Ergün Sarı, Gülhan Karabağ, Kenan Sarı, Kıymet Bosna, Murat Süt ve Serap Doğan’ın rol aldıkları “Seyr-i Pir Sultan” oyunu sahnelendi.

Akın Demircioğlu sazıyla ve sözüyle oyuna farklı bir zenginlik kattı. Epik Oratoryo formunda olan bu oyunun yazarı Barış Yıldırım oyunun hakkında “Oyunun her tarafında yer alan şarkıların sergilemeyi adeta bir konsere çevirdiği ve siyasi/ideolojik tartışmanın müziğin, şiir ve anlatının bir araya geldiği bu form devrimci sanat kampanyaları için birçok olanak barındırıyor. Bu olanağı gerçekleştirmeye çalıştığım yerlerden biri ….Seyr-i Pir Sultan oyunu oldu.” İfadeleri arasındadır. Mannheim’da 25.06.2023 tarihinde sahnelendinde “Seyr-i Pir Sultan” büyük beğeni topladı.