Anasayfa , Haberler , İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açan kuruluş geri adım attı

İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açan kuruluş geri adım attı

İstanbul | 04.08.2020 | İstanbul Sözleşmesi’ne saldıran ve kendine Türkiye Düşünce Platformu diyen grup “Mayınlı alana girdiğimizi fark ettik, çok yorulduk, çekiliyoruz” dedi

Kadınların direnişi İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açtıran herkese geri adım attırıyor. AKP’nin içerisindeki bölünme ve ardından MYK toplantısının ertelenmesi üzerine kendisine Türkiye Düşünce Platformu diyen bir grup da geri adım attı.

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor sunan Türkiye Düşünce Platformu kadınların tepkileri üzerine İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmasından çekildikleri kararı aldıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Herhangi bir şekilde bu işin bir parçası olmayacağız çünkü çok yorulduk, yıprandık, yapacağımız diğer hayırlı işlere enerjimiz kalmıyor” denilerek kadınların direnişi karşısında geri adım attıklarını itiraf ettiler.
Türkiye Düşünce Platformu, Mayıs ayında Cumhurbaşkanı’na İstanbul Sözleşmesi’nden neden çekilmek gerektiğini anlatmak için 10 sayfalık rapor sundu. Raporu hazırlayan platform yönetimi “Mayınlı alana girdiğimizi fark ettik” diyerek İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili tartışmanın artık parçası olmayacaklarını açıklayarak, direniş karşısında yorulduklarını belirttiler.

Özgür Gelecek