Anasayfa , Avrupa , 12 Haziran seçimleri ile iligili Linz'de panel gerçekleştirildi

12 Haziran seçimleri ile iligili Linz'de panel gerçekleştirildi

LİNZ | 24 – 05 – 2011 | 12 Haziran genel seçimleri bağlamında Avusturya`nın Linz şehrinde bir panel gerçekleştirildi. Partizan ve Fey-Kom adına gerçekleştirilen panelde önemli bir ilginin yanısıra uzun tartışmalar yürütüldü.

Fey-Kom adına söz alan temsilci Türkiye ve T. Kürdistanın`daki gelişmeler ışığında 12 Haziran genel seçimlerinin anlamına değinirken, bununla birlikte Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloğu ile gerçekleştirilen güç birliğinin önemine de önemli vurgularda bulundu.

Akabinde söz alan Partizan temsilcisi ise dünyadaki halk hareketlerinden başlayarak, Türkiye ve T. Kürdistanın`da Emek, özgürlük ve demokrasi bloğu adaylarını neden destekleyeceklerini anlattı. Yine devletin karekteristik yapısına vurgu yapan temsilci, bunun üzerinden  Türkiye gibi ülkelerde parlamentoya bakış acılarını dile getirdi. Seçimlerin taktiksel olarak ele alındığını belirten temsilci, Kürt halkının vermiş olduğu mücadelenin demokratik ve ilerici muhtevazida dahil olmak üzere önemli noktalar Blok adaylarını desteklemede bir neden olduğunu söyledi.

İkinci bölümde ise dinleyicilerin soru ve görüşleri alınarak uzun bir tartışma ile birlikte panelistlerin cevapları ile etkinlik sonlandırıldı.