Home , Avrupa , Ludwigsburg AKM’de Erhan Aktürk ile Avrupa Parlamento Seçimleri Üzerine Panel!

Ludwigsburg AKM’de Erhan Aktürk ile Avrupa Parlamento Seçimleri Üzerine Panel!

LUDWIGSBURG |19.05.2019| Ludwigsburg Alevi Kültür Merkezinde Erhan Aktürk’ün katılımı ile Avrupa Parlamento Seçimleri üzerine kitlesel panel gerçekleştirildi.

Ludwigsburg AKM adına yapılan selamlama konuşması ile kahvaltının ardından panel başladı.

26 Mayıs’ta yapılacak seçimler hakkında teknik bilgiler veren Aktürk sözlerine Parlamentosunun biçimi ve sistemi üzerine tespitler yaparak başladı. Avrupa Birliğinin emperyalistlerin birliği olduğunu vurgulayan Aktürk, TC faşizminin özünde de sermayenin olduğunu vurguladı. Aktürk sözlerini ‘’Avrupa Komisyonlarının aldığı kararlar basına da yansımakta. Sermayenin geleceğini planlayan bir gerçeklik var. Dünya’da halklar üzerinde yoğunlaşan zulüm, açlık ve yoksulluk artmakta. O zulmü burada dile getirmeye çalışmaktayız. Avrupa Birliği Türkiye üzerinde bir yaptırım uygulamak yerine sermayesi ile daha da güçlendirme çabaları içerisindedir. Ekonomik ilişkiler ön planda tutulmaktadır. Avrupa Birliğinin nasıl bir birlik olduğu vurgulanmalıdır. Türkiye’de faşizmin bu kadar saldırgan olması, kadınlara, alevilere, sosyalistlere, gençlere, işçilere ve köylülere yönelik uygulanan zulmün ardında Avrupa Birliğinin sermayesi var. Ülkelerin sınırları sadece sermaye sahipleri için açıktır’’ diyerek sonlandırırken sınırsız ve sınıfsız bir dünya mücadelesi verenlerinde Münih’te olduğu gibi mahkeme salonlarında kriminalize edilme çabası ile engellenmeye çalışıldığı vurgulandı.

MLPD adına Baden-Württemberg Temsilcisi Julia Scheller 4 sene önce Enternasyonal Birlik olarak çalışmalara başlandığını vurguladı. ‘’Emperyalistlerin arasındaki çelişkilerin nasıl yoğunlaştığını takip etmekteyiz’’ diyen Scheller sözlerine ‘’Devletlerin sağa kayışlarını görmekteyiz. Tüm ilerici, enternasyonal ve antifaşistlerin ‘bir birlik olma’ iddiası olması gerekiyor. Bu birlik dünya çapında işlemeli. Enternasyonal Birlik Almanya’da oluşan bir birlik olmasına rağmen bunu dünya çapına, genele yayma diye bir görevimiz var.’’ diyerek devam etti.

Son olarak Scheller ‘’Komünist olma ve özgürlük ideolojisi sahibi olduğu için Münih’te yasak olmamasına rağmen TKP-ML faaliyetleri iddia edilerek 10 devrimci yargılanmakta. Bu seçimde MLPD’ye oy vermek komünizmin perspektifine oy vermektir. MLPD’ye oy vermek komünist ideolojiyi geliştirmektir. İşçi sınıfını örgütlemek en başlıca görevlerimizden biridir. Yaşadığımız, çalıştığımız her alanda bu birliği büyütmemiz gerekmekte. ‘’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Panel soru cevap bölümünün ardından destek ve dayanışma çağrıları ile sonlandırıldı.