Anasayfa , Avrupa , Londra’da Taksim Direnişiyle Dayanışma Eylemi

Londra’da Taksim Direnişiyle Dayanışma Eylemi

taksime_destek_6LONDRA  | 17 – 06 – 2013 |Londra’da kurulan “Taksim Direnişiyle Dayanışma Komitesi” Trafalgar Meydanındaki eylemlerine devam ediyor. hergün alanda toplanan kitle Taksim direnişine desteklerini sunuyorlar. 13 ve  14 Haziran günlerinde alanda yapılan eylemde Türk devletinin yaptığı baskılar, işkenceler Türkçe ve İngilizce anlatıldı.

Manor House’dan Woodgreen’e Yürüyüş

15 Haziran’da ise Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Woodgreen bölgesine yürüyüş yapıldı. Manor House tren istasyonundan başlayan yürüyüşe 4 bine yakın bir kitle katıldı. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla Taksim,Kızılay ve diğer yerlere  yapılan saldırılar protesto edildi. Yürüyüşe Tohum Kültür Merkezi, YDG , Partizan , GİK-DER , DAY-MER , TEB,Halk Cephesi,Kurdish ve YÇKM katıldı.

İngiltere Parlementosu’na yürüyüş yapıldı

16 Haziran Pazar günüde “Taksim Direnişiyle Dayanışma Komitesi” tarafından Trafalgar Meydanından İngiltere Parlementosuna kadar bir yürüyüş örgütlendi. Saat 13:00 da Trafalgar Meydanına toplanan kitle saat !5:00 a kadar burada pankart , döviz ve sloganlarla protesto eylemi yaptılar. Ayrıca Türkiye’ye giden İngiliz sendikacılar alanda bulunan kitleye
izlenimlerini anlattılar.
Daha sonra sayısı 1500’e ulaşan kitle Trafalgar Meydanından İngiltere Parlementosuna yürüyüşe taksime_destek_5geçti. Londra’nın merkezinde yapılan yürüyüş yoğun ilgi çekti. Yürüyüş boyunca “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Her yer Taksim/Kızılay, her yer direniş” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.
Tohum Kültür Merkezi‘de üzerinde “77′den 13′e Taksim’e Selam Direnişe Devam” yazan pankartıyla alanda yerini aldı. Ayrıca Partiazan‘da bayraklarıyla yürüyüşe katıldı.
Yapılan yürüyüşe Tohum Kültür Merkezi, YDG , Partizan , GİK-DER , DAY-MER , TEB ve YÇKM katıldı.

Protestoya Çağrı Yapıldı
Parlemento önünde son bulan yürüyüşten sonra 17 Haziranda TC Büyükelçiliği önünde saat 16:30 da yapılacak protesto eylemine çağrı yapıldı.