Anasayfa , Avrupa , Londra’da Kadınlar’dan Las Tesis Eylemi

Londra’da Kadınlar’dan Las Tesis Eylemi

LONDRA | 22.12.2019 | Dün ”Asla yalnız yürümeyeceksin!” şiarıyla Londra’da bulunan birçok demokratik kadın kurumları, yöre derneği, kadın komisyonu ve Alevi kurumları bir araya gelerek Las Tesis eylemi gerçekleştirildi.
Şili’nin Santiago kentinde metro fiyatlarının yükseltilmesine bağlı olarak gelişen gösteriler, sonrasında büyük kitlesel eylemlere dönüşerek devam etmektedir. Bugüne kadar birçok insanın öldüğü ve yüzlerce gözaltılarının yaşandığı eylemlerde Daniela Corasso isimli sokak sanatçısı kadın kaçırılarak öldürülmesinin ardından, Şili feminist kadın örgütünün başlatmış olduğu ve birçok ülkede şiddeti, şiddeti yapanları ve koruyanları teşhir eden eylemlere dönüşmüştür.
Wood Green Kütüphanesi önünde yapılan performansa çok sayıda kadın ve basın mensupları katıldı.
Yapılan eylemde İngilizce ve Türkçe basın açıklamasının ardından yine Kadına yönelik şiddete karşı İngilizce, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı. Son olarak kadınların seslendirdiği türküler eşliğinde halaylarla eylem sonlandırıldı.
Londra’daki eyleme, Alxas-Com, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, Britanya Alevi Kadınlar Birliği, Bozca-Der Kadın Kolları, Day-Mer Kadın Komisyonu, Dersim-Der Kadın Komisyonu, El-Com Kadın Komisyonu, Enfield Alevi Kültür Merkezi Kadın Komisyonu, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cem Evi Kadın Kolları, Kürecik Kadın Komisyonu, Kürt Kadın İnisiyatifi, Kırkısrak Kadın Komisyonu, Paz-Der Kadın Komisyonu, Sosyalist Kadınlar Birliği, Tilkililer Kadın Komisyonu ve Yeni Kadın katıldı.