Home , Avrupa , Londra’da HDP’ye saldırılar protesto edildi
Londra'da HDP'ye saldırılar protesto edildi
Londra'da HDP'ye saldırılar protesto edildi

Londra’da HDP’ye saldırılar protesto edildi

HDP’nin Amed mitingine yönelik bombalı saldırıları, İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle protesto edildi.

Londra'da HDP'ye saldırılar protesto edildi

Londra’da HDP’ye saldırılar protesto edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da 6 haziran günü  saat ikiden itibaren Londra’nın en meşhur meydanı olan Trafalgar meydanında kitle toplanmaya başladı. Kürdistanlı ve Türkiyeli kurumların oluşturduğu Britanya Demokratik Güç Birliği’nin   çağrısıyla bir araya gelen kitle HDP’ye yönelik saldırıları protesto etti. Bir saatten fazla meydanda yapılan konuşmaların ardından kitle başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti.

Başbakanlık binası önünde yapılan konuşmalarda Amed’te yaşanan bombalı saldırı sert bir dille kınandı. Yaşanan bombalı saldırının sorumluluğunun AKP’de olduğu belirtilirken, hiç bir şeyin bu yürüyüşü durduramayacağı ifade edildi. Bir süredir HDP’ye yönelik gerçekleştirilen saldırıların altında HDP’yi baraj altında bırakma amacı olduğu belirtilirken Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın miting meydanlarında sürekli HDP’yi çirkin bir dille hedef göstermesi bu saldırıların temelini oluşturmaktadır denildi.

Başbakanlık binası önünde bir süre sloganlar atan kitle, İngilizce yazılı bildirileri dağıttıktan sonra dağıldı. Eyleme Londra ATİK de katıldı.