Anasayfa , APP , Berlin`de Faşizmi Birlikte Yeneceğiz Eylemi

Berlin`de Faşizmi Birlikte Yeneceğiz Eylemi

BERLİN|11.04.2021| Almanya’nın başkenti Berlin`de Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) bileşenlerinin ortak çağrısı ile “Faşizmi Birlikte Yeneceğiz” kampanyası kapsamında bir eylem düzenlendi.

ADGB`nin duyurusunu 7 Nisan 2021`de “Faşizmi Birlikte Yeneceğiz” kampanyasının startı 10 Nisan’da Avrupa`nın birçok şehrinde yapılan yürüyüş ve mitingler ile verildi. Başkent Berlin`de yapılan eylem, SPD Berlin binasının önünde miting şeklinde gerçekleştirildi. Almanya Dışişleri Bakanı Haiko Maas’ın, HDP’nin terör örgütleri ile aralarına mesafe bırakması açıklamasından dolayı eylem için SPD binasının önü seçildi. Miting eylemi saat 14:00`dan saat 16:00`a kadar sürdü. Eylem saygı duruşu ile başladı ve ADGB `nin ortak basın açıklaması okunarak devam etti.

AKP-MHP önderliğindeki faşist TC devletinin HDP’ye yönelik baskıları, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini protesto etmek ve Boğaziçi Üniversitesi protestoları ile dayanışmada bulunmak için bir araya gelen göstericiler hep bir ağızdan ,, Faşizme Geçit Yok, Faşizmi Omuz Omuza Yıkacağız“ sloganları attılar. Eyleme Die Linke milletvekili Hakan Taş, HDP Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Ahmet Yıldırım de katılarak dayanışmada bulundular. Eylemde söz alarak konuşan HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım, Almanya Dışişleri Bakanı Haiko Maas`ın HDP ile ilgili açıklamalarına sert tepki göstererek; “ HDP ye terör örgütleri ile arasına mesafe koyması gerektiği açıklamalarını yapan Dışişleri Bakanı Haiko Maas faşist AKP-MHP iktidarının kuyusuna su taşımaktadır    HDP nin kapatılması için başlatılan sürecin hiçbir hukuksal boyutu yoktur. Bu kapatma davası diktatör T. Erdoğan önderliğindeki AKP-MHP faşist iktidarının bir ürünüdür. Bu davanın savcısı AKP-MHP faşist iktidarı, hakimi ise halk olacaktır. Bizler bugün burda Almanya Dışişleri Bakanı Haiko Maas`a bir kez daha sesleniyoruz, asıl sizler diktatör T. Erdoğan ve AKP-MHP faşist iktidarı ile aranıza mesafe koyun,, sözleri ile cevap verdi.

Eylem atılan sloganlar, müzik dinletisi eşliğinde olaysız bir şekilde son buldu.