Anasayfa , Avrupa , Londra’da Eylemler Aralıksız Devam Ediyor
Londra’da Eylemler Aralıksız Devam Ediyor
Londra’da Eylemler Aralıksız Devam Ediyor

Londra’da Eylemler Aralıksız Devam Ediyor

Üç gündür Britanya parlamentosu önünde yapılan oturma eylemi yapılan yürüyüş ve başbakanlık binası önünde yapılan miting ile sona erdi.

Fotoğraf: Erem Kansoy

Londra’da Eylemler Aralıksız Devam Ediyor

Londra’da Eylemler Aralıksız Devam Ediyor

Türk devletinin T.Kürdistanı’nda devam ettirdiği yoğun saldırılar ve sokağa çıkma yasaklarını protetso etmek amacıyla başkent Londra’da Britanya parlamentosu önünde üç gün devam eden oturma eylemi yapıldı.

Britanya Kürt Halk Meclisi tarafından organize edilen ve Demokratik Güçbirliği bileşenlerinin destek verdiği eylem soğuk hava koşullarına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Üç gün boyunca halka ve yetkililere seslenen eylemciler Türk devletinin Kürdistan’da sivil halka karşı savaş başlattığını ve uluslararası kamuoyunun konuya daha duyarlı yaklaşması ve Türk devletinin saldırılarının durması için baskı uygulanması çağrıları yapıldı.

Bugün yine sabah 11:00’de parlamento önünde bir araya gelen yüzlerce kişi attığı sloganlarla Türk devletini protesto etti. Üzerinde ingilizce olarak ‘Türk devleti Kürt kentlerini bombalıyor’ yazılı pankart açan eylemciler sık sık ‘Terörist Türkiye’ sloganları attı. Öğleden sonra yürüyüşe geçen kitle başbakanlık binası önünde toplandı. Türk devleti başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yarın yapacağı Londra ziyareti vesilesiyle İngiliz başbakan Cameron’a çağrı yapan kitle, Cameron’un bu ziyaret vesilesiyle Türk devletinin bu saldırılarına karşı sessiz kalmamasını istedi.

Mitingte Britanya demokratik güçbirliği adına yapılan konuşmada da Türk devleti protesto edilirken, Türk devletinin Kürtlere savaş açarak sonuç almayacağını, Kürt halkının direnişinin mutlaka zafere ulaşacağı vurgusu yapıldı. Başbakanlık binası önünde bir saat süren eylemden sonra kitle dağıldı.