Anasayfa , Kadın , Londra”da 8 Mart etkinlikleri

Londra”da 8 Mart etkinlikleri

8 Mart 2015 etkinlikleri vesilesiyle Londra”da bir araya gelen pek cok kadin orgutu Londra 8 Mart Kadin Platformu(Alxas-Kistik Kom’lu Kadinlar, El-Com’lu Kadınlar, Kaşanlı Kadınlar, İMECE Kadın Merkezi , Kırkısraklı Kadınlar, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Roj Kadın Meclisi ve Yeni Kadın) adiyla bir dizi etkinlik organize etmekte.
Londra"da 8 Mart etkinlikleri

Londra”da 8 Mart etkinlikleri

Bu etkinliklerden ilki 1 Mart Pazar gunu “Kobane Kadın Direnişi ve Zaferini Kutlama Yürüyüşü” ile basladi, yaklasik iki saat suren yuruyus boyunca İngilizce, Kurtce ve Turkce , Kobane direnişini  ve 8 Mart Dunya Emekci Kadinlar Gununu gündeme alan sloganlar atildi, ve yuruyus sonunda gündeme yönelik bir basin metni okundu.

Bir diğer etkinlik ise 5 Mart Persembe gunu Tohum Kultur Merkezinde gerçekleştirilen film gösterimiydi. Gazeteci, senarist, yönetmen Mizgin Mujde Arslan’in “Olum Elbisesi:Kumalik” ve “Asya” filmleri ve senaristliğini Bulent Ozturk ile yaptigi ve basrolunde oynadigi “Kucuk Pencereli Evler” filmi izlendi. Filmlerin izlenmesi sonunda Mizgin Mujde Arslan’in da katildigi bir sohbet gerçekleştirildi.
8 Mart Etkinlikleri 7 Mart  Cumartesi gunu Londra da her sene gerçekleştirilen yuruyus, ve 8 Mart gunu gerçekleştirilecek olan Panel ve kültürel etkinlikle devam edecektir.
• Yürüyüş: Million Women Rise’in organize ettiği Merkezi Kadın Yürüyüşü
            Tarih: 7 Mart 2015 (Cumartesi)
            Saat: 12:00
            Yer: Oxford Street (Selfridges) den Trafalgar Square
• Panel ve Kültürel Etkinlik
            Tarih: 8 Mart 2015 (Pazar)
            Saat: 15:00-19:00
            Yer: Kurt Toplum Merkezi, Haringey
Panel: “Rojava’dan Avrupa’ya Kadın Direnişi ve Kazanımları”
Panelister: Berfin Hezil, Hadice Guden, Feride Kumbasar
Etkinlik:
Sinevizyon, Folklor, Dengbej, Koma Zelal ve Sürpriz sanatçılar
Yeni Kadin Londra