Anasayfa , Haberler , Ankara Tuzluçayır’da Polis terörü…

Ankara Tuzluçayır’da Polis terörü…

ankara tuzluçayır da ev baskınları

Ankara Tuzluçayır’da sabah saatlerinde ev baskınları gerçekleştirildi.Polis terör estirdi.

Gerçekleştirilen baskınlarda Yeni Demokrat Gençlik(YDG), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Devrimci Parti ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin de içinde bulunduğu, sayı kesin olmamakla birlikte 10 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların tam sayısı hakkında kesin bilgiye henüz ulaşılabilinmiş değil.

Gerekçe, “eylem yapabilirsiniz”

Gözaltına alınanlardan isimlerine ulaşılabilinenler şöyle, YDG okuru Yetkin Kılıç, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Hünkar Genç, ETHA muhabiriFatma Edemen, Devrimci Parti üyeleri Şafak Gül ve Mert Altaş ayrıca gözaltında olduğu öğrenilen diğer isimler de şöyle,  Nevin Altaş, Özgür Heval Kocaş, Mehmet Nuri Aslankan ve Fırat Yalçın.

Gözaltılara gerekçe olarak ise, 15 Ağustos tarihinde herhangi bir “eylem yapabilecek olmaları” gösterildi. Evine baskın yapılan YDG okuru Yetkin Kılıç’ın evinde bulunan YDG ve Partizan yayınlarına da el konulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlar, Ankara Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şubeye götürüldü ve avukatlarıyla görüştürülmüyorlar. Avukat görüşlerinin 5 gün içerisinde olmayacağı belirtilirken avukatlar savcılığa başvuruda bulunacaklarını söyledi.