Home , Avrupa , Londra: Çeteleşme ve İntiharlara Karşı Halk Toplantısı

Londra: Çeteleşme ve İntiharlara Karşı Halk Toplantısı

Londra |26.11.2018|Londra’da son dönemde ciddi bir artış gösteren çeteleşme ve intiharlara karşı Demokratik Güç Birliği – Britanya (DGB) tarafından 25 Kasım Pazar günü Kırkısrak Dayanışma Merkezinde Halk toplantısı gerçekleşti.

Yoğun ilginin olduğu toplantının birinci bölümünde DGB temsilcisi, Psikolog/Terapist Emine Yoca, Londra Belediye Başkan yardımcısı Joanna McCarthy, Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan ve Samaritans (Arama Hattı) adına Lesley R tarafından sunumlar yapıldı. Joanna McCarthy; yerel belediyelerin bu konuya yaklaşımı neler yapıla bilinir noktasında aileleri bilgilendirme, sosyal destek vb. yardımların 2019 itibariyle daha fazla olacağını söyledi.

Toplantının ikinci bölümünde, toplantıya katılan kitle gruplara bölünerek atölye çalışması yaptı. 10-15 kişilik küçük gruplara yöneltilen 4 ana soru üzerinden fikir alışverişi yapıldı.

Toplantının 3. Bölümünde atölye çalışmasından sorumlu arkadaşların workshoptan çıkanları anlatması ve son olarak soru ve cevap bölümüyle toplantıya son verildi. DGB temsilcisi bu toplantıdan çıkan sonuçlar üzerinden yapılacak planlamalar ile yeni çalışmaların örgütleneceğini belirterek toplantıyı sonlandırdı.