Home , Dünya , Libya Açıklarında 500 Mülteci’yı Taşıyan 2 Gemi Battı!

Libya Açıklarında 500 Mülteci’yı Taşıyan 2 Gemi Battı!

Libya’nın Zuvara kenti açıklarında mültecı taşıyan gemi battı. Batan ilk teknede 50 göçmen bulunurken batan ikinci teknede ise 400 kişinin bulunduğu bildirildi. Libya Sahil Güvenlik görevlileri bu ikinci tekne için kurtarma çalışmalarını sürdürüyor ancak teknedeki mültecilerin büyük bölümünün öldüğünden endişe ediliyor.

 

 

Uluslararası Göç Örgütü sözcüsü Leonard Doyle ise BBC’ye yaptığı açıklamalarda “Bu insanların denizcilik bilgilerinin olmadığını hatırlamalıyız. Çok küçük gemilerle yola çıkıyorlar ve büyük ihtimalle o anda hepsi korku içindeydi. O yüzden kurtarılacaklarını düşündükleri anda hep birlikte geminin tek tarafına koşmuş olabilirler” dedi.

Doyle, bugün yaşanan son olayın insan kaçakçılarının göçmenlerin hayatını nasıl hiçe saydığının en canlı örneği olduğunu da kaydederek “Gemileri kapasitelerin çok üzerinde göçmenle dolduruyorlar” diye ekledi.

Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamalarda bu yıl Akdeniz’i geçip Avrupa’ya gelmeye çalışan 2 binin üzerinde göçmenin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Geçen yıl ise Akdeniz’i geçmeye çalışırken hayatını kaybeden göçmen sayısı 3 bin 279 olmuştu.