Anasayfa , Avrupa , Lamin J'nin illegal sınırdışına karşı ATİGF miting alanında

Lamin J'nin illegal sınırdışına karşı ATİGF miting alanında

İNNSBRUCK | 27 – 05 – 2011 | 10 Mayıs’ta ATİGF, Platform Bleibericht ve Grüne ile örgütlenen bir eylemle polisin elinden alınarak sınırdışı edilmesi durdurulan Lamin J, bugün sabah imza atmak için gittiği karakolda gerekçe gösterilmeden sınırdışı edildi.

Sabah saat 8 sularında rutin kontrol için imza atmaya giden Lamin J ve yanındaki insan hakları faaliyetçileri polis engeline takıldı. Lamin’in yanındaki iki kadının cep telefonlarına el koyan polis Lamin J’yi kasti bile aşan bir güç kullanarak hiçbir şey demeden polis otosuna aldı.

Lamin’le birlikte giden iki aktivist kadını uzun süre alı koyan polis, Lamin’in İnnsbruck şehrinden çıktığına emin olunca, hiçbir gerekçe açıklamadan cep telefonlarını iade ederek kadın aktivistleri serbest bıraktı. İnsan hakları aktivisti olan kadınları sorularına ise “Tekrardan engellememeniz için yapıldı” denerek cevap verildi.

Polis Şefinden Faşizan Açıklama

Konuya ilişkin öncesinden yaptığı açıklamayı tekrar eden Avusturya polis teşkilatı Lamin ile ilgili engellemek veya protestoya yönelik her türlü basın açıklaması, miting  ve eylemi engelleyeceklerini ve düzenleyenleri gözaltına alacaklarını yeniledi.

Tüm bu tehditlere rağmen Lamin J’nin sınırdışı edilmesini protesto etmek için İnnsbruck’taki demokrasi güçleri bugün saat 19:00’da Altstadt’ta bir miting düzenliyor ve tüm duyarlı insanların katılımını bekliyor.