Anasayfa , Dünya , Kore: Kamu Emekçileri Sendikası Başkanı Kim Jungnam süresiz açlık grevinde

Kore: Kamu Emekçileri Sendikası Başkanı Kim Jungnam süresiz açlık grevinde

onhungerstrikeSEOUL | 03-02-2013 |Kore Kamu Emekçileri Sendikası (KGEU) Başkanı Kim Jungnam, 15 Ocak’ta Seoul’da bulunan Başkanlık geçiş komitesi ofisinin önünde bir açlık grevine başladı.
Kim, aralarında sendika başkanı ve genel sekreterinin de bulunduğu, sendikal faaliyet nedeniyle cezalandırmakta olan 137 işçinin işten çıkarılmasını protesto ediyor. Bu kişiler, “yasadışı bir örgüt” lideri olmakla suçlanıyorlar, bu örgüt de KGEU.

Seçilmiş ama henüz görevine başlamamış ve 25 Şubat’ta görevine başlayacak olan Başkan Park Guenhye, sosyal entegrasyonu sağlayacağını taahhüt etti. KGEU ise, onun sendikayı tanımasını ve işten çıkarılan çalışanların yeniden görevlerine dönmesini talep ediyor.

KGEU, söz konusu işçilere görevlerinin iade edilmesini bir insan hakları meselesi olarak değerlendiriyor ve hükümetten, örgütlenme özgürlüğü de dahil olmak üzere sendikal hakları güvence altına alması için uzun yıllardır Kore’ye baskı yapan Uluslararası Çalışma Örgüt (ILO)’ya artık kulak vermesini istiyor.
Kim, bütün bu konular çözülene kadar açlık grevini sürdürecek.
Tüm dünyadaki sendikacıları, bugün protesto ve birlik mesajları yollayarak, dayanışma içinde olduklarını göstermeye çağırdı.