Anasayfa , Avrupa , Kürt Göçmenler Alman Meclisi Önünde Statülerini İsteyecek

Kürt Göçmenler Alman Meclisi Önünde Statülerini İsteyecek

BERLIN | 14 – 09 – 2011 | Kürt göçmenlerin statülerinin tanınması amacıyla bir çok demokratik kurum tarafından ortak başlatılan imza kampanyası sona yaklaşıyor. 1 Eylül’de imzaya açılan dilekçelerin 15 Eylül günü yapılacak mitingle Almanya meclisine sunulması bekleniyor.

Konuya ilişkin Fırat Haber Ajansı’na bir açıklama yapan Almanya Sol Parti Milletvekili Ali Atalan, kampanyanın başarıyla sonuçlanması için son çabalarında sergilenmesi gerektiğini sözledi. Atalan açıklamasında “Bu kampanya, Kürt toplumunun yıllardan beri temel haklardan mahrum bırakıldığı kronik bir sorununu kendi irade beyanıyla Almanya parlamentosuna taşıracak ve belki de tarihi bir karara neden olacak bir kampanyadır. Bütün demokrat ve ilerici insanlar, Almanya’da ikamet eden ve tanıdığı iliksi de olduğu herkesten imza istemeli ve almalıdır” ifadelerine yer verdi.

Atalay, “Son saatlere kadar kampanya yürütülmeli ve yetiştirilmeyen imzalı kartlar Almanya Federal Dilekçe Komisyonuna postayla gönderilmelidir” çağrısında bulundu.

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) bir bildiri yayınlayarak, Alman Federal Meclisi önünde 15 Eylül (Yarın) günü saat 13 ile 15:00 arasında bir miting gerçekleştireceklerini duyurdu. Yapılacak miting sonrası toplanan dilekçeler Meclise sunulacak.

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) Başkanı Süleyman Gürcan konuya ilişkin değerlendirmesinde, ‘kampanyanın bir çok kurum tarafından yürütülmüş olması önemlidir. Alman burjuvazisinin Türkiye’de de Kürtlere yönelik sürdürülen imha politikalarının bir devamı olarakKürtlere yönelik çeşitli saldırı politikaları söz konusudur. Bu kampanyayla başta Alman devletinin Kürtlere yönelik politikalarına karşı koymak ve bununla birlikte Kürtlerin en demokratik talebi olanayrı bir göçmen grubu olarak tanınmasını kavratılması, kabullendirilmesi önemlidir’ dedi.

Gürcan devamında, Kürt kimliğinin tanınması meselesini kamupoyunda dillendirmeye devam edeceklerini de vurguladı.