Home , Avrupa , KulturFabrik Zürih Kapılarını Tekrardan Açtı

KulturFabrik Zürih Kapılarını Tekrardan Açtı

İSVİÇRE |30.11.2022| Pandemi döneminde dernek lokalini kapatmak zorunda kalan KulturFabrik Zürih (KuFa) yeni lokalini açtı. Yönetim kurulunun çağrısı üzerine 27 Kasım günü Zürih’te bulunan mekânın açılış etkinliği gerçekleşti. 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu pandemiden bugüne dernek faaliyetlerini zorda olsa sürdürdüklerini ve KuFa’nın bir ihtiyacın ürünü olduğunu vurguladı. Savaşların ve yoksulluğun çoğaldığı bu süreçte KuFa gibi birlik ve dayanışmayı örgütleyen kurumların önemi öne çıkartıldı. Önümüzdeki süreçte özellikle göçmenlerin ve politik ilticacıların haklarını savunacaklarını ve dayanışma çalışmaları yürütüleceklerini duyurdu.Yine daha önceden olduğu gibi kolektif çalışmayı esas alan bir tarzda, faaliyetlerin Kültür Sanat, Çocuk-Aile, Basın Yayın, Örgütlenme ve Eğitim gibi çeşitli komisyonlar üzerinden örgütleneceği vurgulandı. Ayrıca KuFa’nın hazırlıklar sonlandırıldığında, haftasonuları kitapcafe şeklinde açılacağı bilgisi verildi. 

Yine Etkinlike ATİK Konseyi adına yapılan konuşmada KuFa gibi demokratik kitle örgütlerinin önemine vurgu yaptı. Yine önümüzdeki süreçte dayanışmanın ve örgütlenmenin daha da önem kazandığını söyledi. 

Ektinlik Umuda Haykırış ve Muzaffer Öztürk’ün müzik dinletileriyle devam etti.