Anasayfa , Avrupa , Direnişin 54. gününde eylemler

Direnişin 54. gününde eylemler

Haber Merkezi|24.07.2018|Yunan devletinin rehin tuttuğu Türkiyeli devrimci Turgut Kaya için Avrupa’nın birçok şehrinden gelen yoldaşları eylemler örgütlemeye devam ediyor.

Sintagma meydanında hergün açılan stantın yanı sıra Atina, güne Adalet bakanlığına giden cadde üzerindeki üst geçit ve parklara asılan pankartlarla başladı.

“Adalet bakanı Turgut Kaya’nın iadesini durdur, Mücadelemizle Turgut Kaya özgür olacak ve Turgut Kaya’nın İadesini durdurun” sloganlarının yazılı olduğu ingilizce ve yunanca yazılı pankartlar asıldı.

Siyasi statü hakkına sahip olan Turgut Kaya’nın iadesinin durdurulması talebi ile “Adalet zamanı, Turgut Kaya’ya Özgürlük” yazılı pankartla Adalet bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Türkülerle marşlarla uzun süre bekleyen Partizanlar halay ve horon çekerek sıcak havaya rağmen bekleyişini sürdürdü. Polisin engelleme çabasına karşı duruşla “yoldaşımız bırakılana kadar adalet bakanlığına geleceğiz ve adalet zamanı demeye devam edeceğiz” diyerek hergün asılan dövizi bakanlık kapısına astı. Eylem Yunanca ve ingilizce Turgut Kaya’ya Özgürlük sloganları ile sonlandırıldı.