Anasayfa , Haberler , “Abluka kaldırılıncaya kadar sokaklarda olunmalı”

“Abluka kaldırılıncaya kadar sokaklarda olunmalı”

demirtas diyarbakir mainAmed: Sûr’da ablukanın 93. gününde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İl Binası’nda basın toplantısı gerçekleştirdi; Demirtaş, abluka kaldırılıncaya kadar sokaklarda olma çağrısında bulundu.

Dün Amed’in birçok bölgesinde Sûr’daki ablukanın kalkması ve katliamın önlenmesi için yapılan yürüyüşlere ilişkin “Diyarbakır gençliği ve kadınlar AKP faşizmine karşı dün dur dediler. Halkımız AKP’nin zulüm politikalarına asla teslim olmamıştır. Olanlar ise tarihin çöplüğüne gitmiştir” açıklamasında bulunan Demirtaş, sözlerine şu şekilde devam etti: “Amed’in tüm mahallelerinde, sokaklarında herkes tepkisini göstermeye devam etmeli. Çünkü Sûr’da saldırılar devam ediyor ve orada uluslararası bir suç işleniyor.

AKP’nin işlediği suçun farkında olduğunu ve bunun üzerini örtmek için yasa tasarısı hazırladığını belirten Demirtaş, “Biz kesinlikle geri adım atmayacağız. Cizre’de olduğu gbi insanların diri diri yakılmasına dur demek için buradayız” ifadelerini kullandı.

“Sizin gibi çakallardan korkmuyoruz”

Çaldıkları paralarla, zevk sefa içinde bizleri tehdit ediyorlar, ancak bu devran böyle dönmeyecek” sözlerini kaydeden Demirtaş, “Sizin gibi çakallardan korkmuyoruz. Allahtan başka korkumuz yoktur. Biz halkımızla tek vücut olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek Amed halkını abluka kaldırılıncaya kadar her gün saat 16.00’da sokaklarda olmaya çağırdı.

Ayrıca yarın (4 Mart) Sümer Park’ta barış için kılınacak Cuma namazına da çağrı yapan Demirtaş, aynı günün akşamında ise faşizme karşı verdikleri mücadelede şehit düşenlerin mezarlıklarına ziyaret gerçekleştirileceğini belirtti.

“12 kişi Sûr’dan tahliye edildi”

Demirtaş, ayrıca dün Sûr’dan tahliye edilen sivillere ilişkin bilgi de verdi. Şu ana kadar 12 kişinin Sûr’dan çıktığını ve bir kısmının gözaltında bir kısmının ise hastanede olduğunu belirten Demirtaş, görüşmelerin sürdüğünü ve bütün sivillerin bölgeden çıkması için gereken herşeyin yapılacağını ifade etti. Sûr’un yıkıldığını ve molozların ötesinde ambulansların bekletildiğini kaydeden Demirtaş, yaralıların kendi imkanları ile o ambulanslara ulaşmalarının koşullarının olmadığını, bir heyetin oraya gitmesi gerektiğini belirtti. Halen en az 10 çocuğun yasaklı mahallelerde olduğunu belirten Demirtaş, “Çıkarılmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.